Генсекретар ООН запросив Іран до попередніх переговорів щодо Сирії

Генсекретар ООН запросив Іран до попередніх переговорів щодо Сирії

20.01.14 16:58 0 990
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун запропонував Ірану у середу в швейцарському місті Монтре взяти участь у попередніх мирних переговорах щодо врегулювання в Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Очільник ООН сказав, що Тегеран пообіцяв відіграти «позитивну та конструктивну роль» у разі отримання такого запрошення.

Тим часом, речник провідної сирійської опозиційної групи повідомив, що Національна коаліція вийде з переговорів, якщо Пан Ґі Мун не відкличе свого запрошення.

Речниця Держдепартаменту США Джен Сакі сказала, що запрошення має бути скасоване, якщо Тегеран не повною мірою прийме принципи мирної конференції, яка закликає до встановлення перехідного уряду в Сирії.

У своїй заяві Пан Ґі Мун відзначив, що Іран погодився схвалити ці принципи. Генеральний секретар ООН також заявив, що Іран входить до числа десяти країн, додатково запрошених для участі в засіданні у Монтре. Ці збори передують запланованим на п’ятницю в штаб-квартирі ООН у Женеві переговорам між сформованою президентом Сирії Башаром Асадом делегацією і сирійськими опозиційними групами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівський Автомайдан ...
Наступна новина: Ядерна угода з Іраном ...

КОМЕНТАРІ