237 млн грн з Фонду регіонального розвитку передбачено цьогоріч у державному бюджеті для Волинської області

237 млн грн з Фонду регіонального розвитку передбачено цьогоріч у державному бюджеті для Волинської області

21.01.14 16:47 0 859
У державному бюджеті цьогоріч передбачено 237 млн грн з Фонду регіонального розвитку для Волинської області. Це - 107 млн грн безпосередньо регіону та 130 млн грн - на соціально-економічний розвиток окремих територій. “Я дякую волинським нардепам-мажоритарникам, Степану Івахіву, Ігорю Єрємеєєву, Сергію Мартиняку - саме завдяки їх лобіюванню область отримала додаткові 130 млн грн”, - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на сьогоднішній оперативці.

Як повідомив голова облдержадміністрації, гроші підуть як на потужні соціально важливі об'єкти, так і на невеликі місцеві проекти. “Цьогоріч ми розпочинаємо роботу на усіх великих соціально значимих об'єктах регіону. Таких, як школа в селі Осівці на Камінь-Каширщині та подібних”, - наголосив він.

Загалом же, на переконання голови облдержадміністрації, ресурсна база цьогорічних бюджетів Волині - найбільша від 2010 року. “Ми жорстко і виважено плануємо, по кожному району і селу. Мобілізовані кошти в усіх місцевих бюджетах: тут ресурсна база складе не менше 50 млн грн. Це — ремонти, реконструкції, будівництво”, - зауважив він.

Нагадав Борис Клімчук і про 26 млн євро, які надійдуть в економіку краю за проектами транскордонної співпраці “Польща-Білорусь-Україна”. Окремі з них вже працюють, інші — лиш розпочнуть роботу цьогоріч.

“Кошти Світового банку на модернізацію медицини, а це, нагадаю, 30 млн дол США, теж найближчим часом надійдуть в область”- повідомив голова облдержадміністрації.

“Безумовно, бюджет Волині-2014 — передусім бюджет розвитку, усі служби краю злагоджено спрацювали, аби зробити проект головного фінансового документа регіону саме таким: виваженим, збалансованим, спрямованим на розбудову краю”, - резюмував Борис Клімчук.

Прес-служба облдерждаміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області Олег ...

КОМЕНТАРІ