Волинь: директора архітектурно-проектного бюро «Прайд» Василя Дузь-Крятченка відзначено Почесною грамотою облдержадміністрації

Волинь: директора архітектурно-проектного бюро «Прайд» Василя Дузь-Крятченка відзначено Почесною грамотою облдержадміністрації

21.01.14 16:14 0 756
Директора архітектурно-проектного бюро «Прайд», головного інженера проекту реставрації Шляхетського будинку в Луцькому Замку Любарта Василя Дузь-Крятченка нагороджено Почесною грамотою облдержадміністрації.

Відзнаку архітектору вручив Борис Клімчук під час оперативної наради. Він подякував йому за проведену надзвичайно хорошу і відповідальну роботу з реставрації Художнього музею.

Шляхетський будинок був складним об’єктом реставрації. Його вигляд після розчищення тиньку і зняття підлоги наштовхував на думку, що весь будинок необхідно розібрати й збудувати по-новому, оскільки підошви стін, складених із цегли повторного використання на недостатньо якісному розчину, були значно пошкоджені, окремі перегородки не мали фундаментів, з перемичок дверних і віконних прорізів випадала цегла, а склепінчасті перекриття великого залу трималися лише на силі стикання клинових цеглин, з яких осипався розчин.

Василь Дузь-Крятченко запропонував інженерні вирішення цих проблем. Він розробив заходи щодо виведення об’єкта з аварійного стану: влаштовано нову систему опалення та вентиляцію; забезпечено стійке дотримання температурно-вологістного режиму, що надзвичайно важливо для збереження й експонування шедеврів живопису. У процесі реставраційних робіт використовувались найновіші матеріали та технології.

Окрім проекту реконструкції Шляхетського будинку, Василь Дузь-Крятченко та очолюване ним архітектурно-проектне бюро «Прайд», були авторами реалізованих проектів реставрації пам’ятки архітектури національного значення Покровської церкви в Піддубцях (Луцький район) та проекту інженерних мереж будинку Ігоря Стравінського в Устилузі (Володимир-Волинський р-н).

Василь Дузь-Крятченко подякував за високу оцінку його роботи, зазначивши: «Ми стараємось робити добре, щоб волинянам залишилась хороша пам’ять».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Електропостачання ...
Наступна новина: Французький фотограф ...

КОМЕНТАРІ