В Луцьку депутати підтримали рішення щодо надання приміщення для амбулаторії сімейної медицини

В Луцьку депутати підтримали рішення щодо надання приміщення для амбулаторії сімейної медицини

21.01.14 08:36 0 758
Відбулося засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства. Депутати Ганна Кравчук, Тетяна Деметьєва, Любов Серба розглянули питання про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2010 №2/8 «Про затвердження Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011 - 2015 роки».

Заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Ірина Дехтяр повідомила, що частина стипендій, які отримують видатні лучани, допомоги для ветеранів УПА, вдов, сімей загиблих в Афганістані не змінювалися з 2000 року, а мінімальна заробітна плата за цей час значно зросла. Тож депутати підтримали пропозицію збільшити названі виплати до 300 гривень.

Обранці громади також підтримали проект рішення про передачу нежитлового приміщення на вул. Рівненській, 119, яке перебувало на балансі КП «Зелене господарство». Тепер воно буде передано на баланс КЗ «Луцька міська поліклініка №2». Його площа 120 квадратних метрів, цього достатньо для розміщення амбулаторії сімейної медицини.

Про місцеві стимули медичних працівників первинної ланки в рамках реформування охорони здоров’я інформував начальник управління охорони здоров?я Федір Кошель. Він зазначив, що на лікарів первинної ланки охорони здоров’я покладено великі завдання не лише щодо лікування, а й профілактики захворювань, тому треба більше уваги приділяти заохоченню їх до роботи. «У інших містах держави вже діють Програми стимулювання медичних працівників», – сказав Федір Кошель і запропонував передбачити у місцевому бюджеті кошти для покращення житлових умов медичних працівників первинної ланки, безоплатний проїзд у міському транспорті, компенсацію коштів за навчання для покращення кваліфікації. Члени комісії доручили управлінню охорони здоров’я підготувати відповідний проект рішення для розгляду на сесії міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ