Закарпатська область: паління вбиває!

Закарпатська область: паління вбиває!

21.01.14 16:11 0 781
Про небезпеку від паління не говорить, напевно, лише ледачий. Постійні нагадування Міністерства охорони здоров'я та підрозділів ДСНС України звучать звідусіль: засоби масової інформації, листівки, плакати, соціальна реклама. Проте, люди продовжують зловживати цією пагубною звичкою і далі. І якщо, за словами лікарів, цигарки вбивають повільно, то рятувальники знають напевно – необережність під час паління може коштувати людині життя.

Від недбало кинутого недопалка може загорітися тканина, паперові вироби та інші горючі матеріали. А враховуючи те, що зазвичай ситуацію підігрівають вжиті алкогольні напої, фінал стає передбачуваним…

Тільки з початку 2014 року на Закарпатті сталося три пожежі, причиною яких стала необережність під час паління. Так, 17 січня в лікувальний заклад Берегівського району з опіками ІІ ступеню важкості рук та лівого стегна було доставлено 30-річного мешканця с. Батрадь. Як з'ясувалось, травми постраждалий отримав під час гасіння постільної білизни та дивана, що в свою чергу загорілися від необережності під час паління. І хоча загрози життю даної людини не має, однак лікування за словами медиків буде тривалим.

За аналогічних обставин 18 січня виникла пожежа й у с. Бобовище, Мукачівського району. Саме паління у нетверезому стані призвело до загибелі 54-річного місцевого мешканця.

З огляду на таку сумну статистику Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає громадян бути обережними під час паління та дотримуватися правил поведінки з вогнем у побуті. Пам'ятайте, паління – не лише шкодить вашому здоров'ю, а й може призвести до втрати життя. Бережіть себе та своїх близьких!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі планове ...
Наступна новина: Електропостачання ...

КОМЕНТАРІ