Закарпаття: на Мукачівщині син, захищаючи матір, побив свого батька

Закарпаття: на Мукачівщині син, захищаючи матір, побив свого батька

21.01.14 14:11 0 702
До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки району, яка просила вгамувати її чоловіка. Мати трьох дітей повідомила, що чоловік вже кілька днів зловживає алкоголем і вдома вчиняє сварки, піднімаючи на неї руку.

Як розповіла потерпіла правоохоронцям, проблем з чоловіком у неї не виникає, доки той не вип`є зайвого. Але святкування Новорічно-Різдв`яних свят для нього затягнулось майже на півмісяця… На всі зауваження реагує агресивно, піднімаючи на неї руку. Все б нічого, та в хаті разом з ними проживають троє неповнолітніх дітей. Відтак жінка не витримала знущань п′яного чоловіка й викликала правоохоронців.

До тих пір, поки машина чергової частини міськвідділу прибула до одного з найвіддаленіших сіл Мукачівського району, між найстаршим, 17-річним сином та батьком виникла бійка. Син, захищаючи матір, підняв руку на батька.

- Попередження насильства в сім’ї – це особливий напрямок в роботі дільничних інспекторів міліції. Це один з пріоритетів роботи дільничного на сьогоднішній день, - розповідає начальник відділення дільничних інспекторів міліції Мукачівського міськвідділу Володимир Круцан. - Практично щодня дільничні розглядають питання у сфері сімейно-побутових відносин. Найчастіше від домашнього насилля потерпають жінки, хоча трапляються випадки, коли агресивно проти своїх чоловіків чи співмешканців виступають саме жінки. Випадки насилля у сім’ї регламентуються статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінально-процесуального кодексу. Залежно від ступеня важкості вияву насильства насильник несе покарання – від попереджень та профілактичних заходів до кримінального покарання. Щоденна робота дільничного направлена якраз на попередження будь-яких проявів насилля в родинах.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ