Ключову роль у подоланні голоду в світі може відіграти Україна

Ключову роль у подоланні голоду в світі може відіграти Україна

21.01.14 08:08 0 686
Україна може відіграти ключову роль у подоланні проблеми голоду в світі. Уже багато років поспіль вітчизняний АПК виробляє набагато більше сільгосппродукції, ніж споживають усередині країни. Тож, Україна має великий потенціал як потужний постачальник продовольства на зовнішні ринки. До того ж, агропромисловий комплекс може значно наростити і виробництво сільгосппродукції. А це напряму залежить від вкладання інвестицій. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень на подіумній дискусії «Східна Європа як ключовий регіон для подолання викликів із забезпечення продовольчої безпеки», що відбулася в рамках виставки-ярмарку «Зелений тиждень 2014» у столиці Німеччини.

«Україна повністю забезпечує себе продовольством. Також відбуваються значні постачання аграрної продукції на зовнішній ринок. Тому роль України у забезпеченні світової продовольчої безпеки дуже велика. До того ж, ми маємо великий потенціал для нарощення виробництва. І оскільки всередині країни споживання продовольства не буде значно зростати, воно може бути направлено на експорт», − зазначив Олександр Сень.

Зі свого боку доповідачі, які виступили на подіумній дискусії, визнали беззаперечну роль України серед країн Східної Європи в забезпеченні глобальної продовольчої безпеки. У своїх виступах вони зазначили, що на нашу країну покладаються дуже великі сподівання у подоланні голоду в світі, а вітчизняний аграрний сектор є одним із провідних секторів економіки, який має вже найбільший потенціал для зростання. Олександр Сень також наголосив, що нарощення виробництва значно залежить від інвестицій.

«Наскільки Україна зможе збільшити виробництво, залежить від обсягу інвестицій. І інвестори розуміють потенціал нашого аграрного сектору. І обсяг прямих інвестицій в АПК зростає. Це свідчення дії двох взаємопов’язаних факторів – визнання інвесторами великого потенціалу аграрної галузі та зусиль щодо формування привабливого інвестиційного клімату. Зараз держава дійсно реагує на потреби бізнесу та інвесторів. А спрощення системи державної регуляції створює ідеальні умови для інвестицій», − наголосив радник Міністра.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ