Євромайданівці прийшли під представництво ЄС попросити санкцій до влади

Євромайданівці прийшли під представництво ЄС попросити санкцій до влади

21.01.14 13:21 0 689
Євромайданівці, з пов’язками на головах, де було написано «Help», і плакатами «Пам’ятайте Мюнхен 1938», «Криваві гроші вбивають демократію», «Бездіяльність Європи провокує насильство», прийшли до представництва Єврокомісії у Києві та закликали до негайного запровадження персональних санкцій для відповідальних за застосування сили проти мирних протестувальників і журналістів, а також причетних до прийняття антиконституційних законів в Україні, що порушують фундаментальні права людини.

Про це повідомляє прес-центр Громадського сектору Євромайдану.

На думку активістів, відповідальність за насильство 19 грудня на вулиці Грушевського у Києві несе, зокрема і Європа, яка своєю бездіяльністю та практично мовчазним спостеріганням за подіями в Україні, висловлюючи підтримку лише словами, а не реальними діями, підриває віру українців у дієвість ненасильницького протесту. Бо мирний спротив переростає у силу, якщо він отримує підтримку. Якщо конкретних дій немає, а правляча влада водночас приймає закони проти протестів та розгортає диктатуру, то провокується насильство.

«Ми хочемо, аби в європарламенті була активно діюча група, яка б підтримувала Україну. Плануємо великий мітинг у Брюсселі. Хочемо, аби Європа вжила санкцій до українських політиків – аби цей прецедент зупинив владу в її агресивних діях. Влада довела народ до точки кипіння, вони провокують ці речі. Європа може зупити насильство, застосувавши санкції», – заявили активісти.

«Європейські цінності потребують не тільки того, щоб про них говорили, а й того, щоб їх демонстрували і захищали. Зараз Україна захищає демократичні цінності, які важливі не тільки для України і українців, а й для цілого світу. Зараз на теренах колишнього Радянського Союзу відновлюються диктаторські режими, які загрожують усьому світові. Європа у 1938 році проґавила можливість зупинити диктатуру Адольфа Гітлера. Зараз вона може проґавити те, що буде встановлена жорстка диктатура на території колишнього СРСР. Елементом боротьби з бандою, яка намагалася збудувати диктатуру в Україні, є санкції», – заявив активіст Громадського сектору Євромайдану історик Володимир В’ятрович.

На думку В’ятровича, боротися з диктатурою без зовнішньої підтримки ненасильницькими методами українці довго не зможуть.

«Диктатура знищить нас. Тому ми звертаємося до представництва Європейського Союзу – застосуйте санкції проти бандитів, які очолюють владу в Україні, які будують тут диктатуру», – заявив він.

«Україна 50 днів перебуває у стані мирного протесту, але мирний протест, на жаль, ніхто не підтримує: ні Європа, ні влада нас не чує, і люди, як останній засіб, змушені вдаватися до повстання, і це право їм гарантує Загальна декларація прав людини. Тому ми просимо Європу негайно втрутитися і застосувати санкції. Тому що якщо Європа стоятиме осторонь, ми можемо повторити Мюнхен 1938 року», – додала активістка Ольга Галабала.

Звернення від учасників акції передали заступниці Голови Представництва ЄС в Україні Марії Юріковів.

Зазаначимо, завтра, 21 січня, Руслана Лижичко у Брюсселі візьме участь у засіданні Європейського комітету з економічної та соціальноЇ політики, який є дорадчим органом Європейського Союзу, щоб передати вимоги українців про санкції. Цього дня там також пройде акція біля Європейського Парламенту (площа Люксембург о 12.00).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ