В Івано-Франківській області міліція Надвірнянщини затримала трьох чоловіків, які незаконно спиляли 20 дерев

В Івано-Франківській області міліція Надвірнянщини затримала трьох чоловіків, які незаконно спиляли 20 дерев

21.01.14 10:02 0 721
В Надвірнянському районі працівники СДСБЕЗ Надвірнянського РВ УМВС спільно з працівниками лісової охорони Надвірнянського спеціалізованого «арголісгоспу» затримали трьох чоловіків.

Останні займались незаконною порубкою дерев в лісовому масиві поблизу с. Парище, Надвірняського району. На їх рахунку 20 спиляних дерев, породи «ялина європейська», які вони спиляли, щоб в подальшому реалізувати та вилучити за них кошти.

Так, в ході оперативно-пошукових заходів правоохоронці дізнались про незаконну порубку дерев. Троє місцевих жителів за допомогою бензопили спиляли дерева неподалік сільського масиву.

На місце події виїхали співробітники міліції разом з представниками лісової охорони. Коли правоохоронці прибули на вказане місце, горе–дереворуби встигли вже спиляти 20 дерев. Чоловіків затримали «на гарячому» і разом зі знаряддям злочину доставили до райвідділу міліції. Це були 30-річний та 29-річний молоді чоловіки, а також 22-річний їхній товариш, які в кабінеті слідчого пояснили, що спиляні дерева хотіли продати, а вилучені кошти витратити на власні потреби, так, як останні уже тривалий час ніде не працювали.

За словами начальника Надвірнянського РВ УМВС підполковника міліції Івана Кавінського, на сьогоднішній день, слідчим відділом РВ розпочате кримінальне провадження за ознаками ст. 246 КК України «Незаконна порубка лісу». Санкція цієї статті передбачає штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років, чи позбавлення волі на той же строк, з конфіскацією незаконно добутого.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення до водіїв ...
Наступна новина: Планована участь Ірану в ...

КОМЕНТАРІ