Киргизстан провів навчання резервістів на спірному кордоні з Таджикистаном

Киргизстан провів навчання резервістів на спірному кордоні з Таджикистаном

21.01.14 08:02 0 950
Міністерство оборони Киргизстану повідомило що ще від позавчора проводить триденні військові навчання резервістів у Баткенській області на півдні країни, біля спірної ділянки кордону з Таджикистаном. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Для участі в них викликали чоловіків віком до 50 років, військовослужбовців запасу, з довколишніх місцевостей. Також до навчань залучені регулярні частини збройних сил.

Таджикистан іще не коментував цього повідомлення.

Минулого тижня Киргизстан відкликав для консультацій свого посла з Таджикистану на знак протесту через інцидент на спірній ділянці кордону між ними.

Становище на згаданій ділянці кордону двох держав, напружене останнім часом через будівництво киргизькою стороною автомобільної дороги в місці, де кордон твердо не розмежований, далі різко загострилося наприкінці позаминулого тижня, коли на згаданій його ділянці сталася перестрілка з пораненими з обох боків.

Чимало ділянок державних кордонів у регіоні Середньої Азії досі остаточно не узгоджені й викликають суперечки після розпаду колишнього Радянського Союзу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ