У Чернівцях відбувся концерт Капели Замку Ридзинського

У Чернівцях відбувся концерт Капели Замку Ридзинського

22.01.14 15:08 0 929
20 січня за ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці та Чернівецького обласного Товариства польської культури імені Адама Міцкевича у приміщенні Чернівецької музичної школи №2 відбувся концерт Капели Замку Ридзинського (польський септет виконавців на духових інструментах).

Виступ Капели став першим культурним заходом у Чернівцях, організованим Генеральним Консульством Республіки Польща у Вінниці. На концерті були присутні Генеральний консул Руспубліки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек, польський сенатор Станіслав Гогач та інші поважні гості, які прибули з Польщі.

Під час відкриття пан Свідерек відзначив важливу роль, яку відіграє місто Чернівці в українсько-польських взаєминах, запевнив присутніх у подальшій активній співпраці та організації подібних заходів у місті в майбутньому.

За словами заступника начальника, завідуючого сектором міжнародних відносин відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин міської ради Сергія Бостана, який був присутній на даному заході, Чернівці завжди славилися різноманіттям культур і традицій народів, які тут проживали. Польська національна спільнота завжди відігравала важливу роль в житті міста, тому подібні заходи укріплюють та сприяють розвитку міжнаціональних стосунків.

По завершенню концерту Капели Замку Ридзинського, учні Чернівецької музичної школи №2 підготували сюрприз для своїх старших польських колег, продемонструвавши свої таланти гри на музичних інструментах.

Завершився захід спільним виконанням українських та польських колядок, що символізувало близькість та єдність двох сусідніх народів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ