Торік волинські ветеринари не допустили занесення в область гострих інфекційних захворювань тварин та птиці, що становлять небезпеку для життя та здоров’я людини

Торік волинські ветеринари не допустили занесення в область гострих інфекційних захворювань тварин та птиці, що становлять небезпеку для життя та здоров’я людини

22.01.14 17:26 0 998
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк взяв участь у розширеному засіданні колегії головного управління ветеринарної медицини в області щодо роботи цієї служби у 2013 році.

За його словами, основна увага спеціалістів ветеринарної медицини в минулому році приділялась недопущенню занесення на територію області гострих інфекційних захворювань тварин та птиці, які становлять небезпеку для життя та здоров’я людини. А план з ідентифікації та реєстрації тварин, крім поголів’я свиней, виконано на 100% .

«Для області ветеринари відіграють велику роль, адже через них проходить ідентифікація усієї худоби. В минулому році на потреби тваринництва в область поступило з державного бюджету понад 70 млн грн і більшість з них завдяки ветеринарам. Також вони зберегли нормальний протиепізоотичний стан, враховуючи, що ми межуємо з Білорусією, де було зафіксовано спалахи африканської чуми. Заробляють ветеринари й власними силами. Лабораторними дослідженнями до своєї казни в минулому році вони залучили 17 млн грн», - розповів Віталій Карпюк.

Начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський повідомив, що впродовж 2013 року інспекторами проведено 2462 перевірки забійних та м’ясопереробних підприємств, господарств різних форм власності та інших об’єктів: молоко-рибопереробних підприємств, молокоприймальних пунктів, складів шкірсировини, ринків та рибогосподарських водойм. За фактами порушень ветеринарного законодавства зроблено 109 письмових попереджень, а 356 фізичних та юридичних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на суму майже 32 тис грн.

Окрім того, в минулому році на території Волині було затримано та вилучено з обігу 7,350 кг небезпечної продукції тваринного походження, з якої 3,850 кг утилізовано.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Спеціалісти Львівського ...

КОМЕНТАРІ