Закарпатська область: газодимозахисники тренувались у вправності

Закарпатська область: газодимозахисники тренувались у вправності

22.01.14 13:37 0 812
ГДЗС- мало хто з сторонніх, не пов'язаних з оперативно-рятувальною службою дасть точне визначення даній абревіатурі. Хоча насправді, в оцих літерах приховані десятки врятованих життів наших краян та не одна тисяча врятованих матеріальних цінностей.

Так, у 2013 році вогнеборцям 108 разів доводилося працювати на пожежах в апаратах на стисненому повітрі. У сучасних умовах розвитку різноманітні галузі народного господарства усе більш насичуються новими, і, часом, надзвичайно небезпечними речовинами і матеріалами, особливо синтетичними і полімерними, при горінні яких виділяються токсичні, небезпечні для життя людей гази.

Через це саме газодимозахисники першими заходять у палаюче приміщення, проводять розвідку пожежі, знаходять та рятують людей. Від їхньої майстерності подекуди залежить не тільки життя самих погорільців, а й їх власне. Саме тому працівники газодимозахисної служби повинні мати найвищій рівень теоретичної та спеціальної фізичної підготовки.

З метою удосконалення практичних навичок та теоретичних знань 20 січня, в Ужгороді на базі 1-го Державного пожежно-рятувального загону відбулися заняття зі спеціальної фізичної підготовки серед газодимозахисників Управління ДСНС області. Під час таких тренувань, які проходять щомісячно, рятувальники показують свою майстерність у пошуках та визволенні «умовного» потерпілого у заповнених димом лабіринтах теплодимокамери, демонструють швидкість у володінні спеціальним обладнанням.

Також в ході проведення занять перевірялися знання особового складу щодо проведення бойової перевірки апаратів, розрахунку повітря, ведення радіообміну, будови та тактико-технічних характеристик апаратів.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ