Василь Ядуха: У розгляді звернень громадян важлива конкретика

Василь Ядуха: У розгляді звернень громадян важлива конкретика

22.01.14 14:28 0 821
Голова облдержадміністрації здійснив перший у цьому році особистий прийом громадян. Близько п’яти десятків людей з різних міст та сіл області приїхали до очільника краю з надією на вирішення проблемних питань. Характер звернень залишається незмінним – турбують питання соціального захисту, у тому числі надання матеріальної допомоги, комунального господарства та житлової політики, аграрної політики і земельних відносин. «У розгляді звернень важлива конкретика. Для влади надзвичайно важливо, що люди приходять на прийоми. Це означає, що вони вірять в те, що буде об’єктивно розглянуте їхнє питання», - зауважив Василь Ядуха.

Варто зауважити, що у 2013 році в області опрацьовано 3597 звернень громадян, а це на третину менше, ніж у попередньому році. «Це означає, що чітко працюють по розгляду звернень на місцях, адже неодноразово на цьому наголошується, що понад 50% питань – це питання місцевого рівня», - підкреслив очільник краю. Всього до обласної державної адміністрації з врахуванням колективних звернень в минулому році звернулося майже 13 тисяч чоловік.

«Конкретно і виважено підходити до кожного заявника і максимально, в межах компетенції, сприяти його вирішенню – таке завдання перед органами влади різних рівнів стоїть і в поточному році», - сказав Василь Ядуха. За його словами, особлива увага в облдержадміністрації приділяється вирішенню проблем, з якими звертаються соціально незахищені верстви населення. Так, до прикладу, у 2013 році малозабезпеченим жителям області для проведення складних операцій та лікування з обласного бюджету було виділено кошти в сумі 2 млн. 250 тис. грн.

Під час сьогоднішнього прийому громадян Василь Ядуха наголосив на посиленні контролю за повним, об’єктивним розглядом звернень громадян. Звернув особливу увагу керівників органів виконавчої влади на розгляді звернень інвалідів Великої Вітчизняної війни, ветеранів праці, матерів-героїнь, соціально незахищених верств населення.

Особливо детальний і комплексний підхід має бути до розгляду колективних звернень, переконаний голова адміністрації. До прикладу, до Василя Ядухи звернулися представники територіальної громади м. Дунаївці щодо припинення незаконної діяльності хімічного виробництва теплоізоляційних плит з пінополістиролу. Люди скаржаться на те, що попри рішення суду підприємство працює і своєю діяльністю завдає шкоди здоров’ю жителів. Голова облдержадміністрації, аби остаточно розібратися в непростій ситуації і нарешті розставити усі крапки над „і”, запросив представників виконавчої служби, прокуратури області, СЕС, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Департаменту охорони здоров’я. „ Дане підприємство запрацювало ще 6 років тому, мабуть і тоді потрібно було починати бити тривогу. Позиці обласної державної адміністрації завжди знаходиться в рамках чинного законодавства. Є рішення судів щоддо заборони дільності данного підприємства. Представники обласної державної адміністрації, підконтрольні обласній владі, маю на увазі Департаменту екології та природних ресурсів та відповідну інспекцію, займалися цим питанням. До жоден з них не надав підприємтсву дозволу на роботу. Тобто, з тих наших обласних структур немає жодного документа, який би йшов врозріз з думкою людей. Саме на основі довідок органів виконавчої влади суди прийнли рішення призупинити дільність даного виробнцтва”, - підкреслив Василь Ядуха, спілкуючись із завниками та запрошеними. Після тривалої розмови голова облдержадміністрації прийняв рішення ще раз звернутися з листом до прокуратури області щодо вивчення питання, доручити Дунаєвецькому районному крівництву взяти ситуацю на контроль та інформувати прокуратуру про вивлені порушення. „Дане підприємство не повинно працювати на території області”,- наголосив Василь Ядуха і підкреслив, що вирішення цього питання перебуває на його особливому контролі, звернувся також до представників прокуратури та виконавчої служби краю з проханням стати на сторону людей й допомогти вирішити проблемне питання.

По зверненнях інших заявників також дані відповідні доручення. Деякі з них голова адміністрації вирішував одразу ж у телефонному режимі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У 2013 році на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ