Верховний комісар ООН з прав людини закликала призупинити закони

Верховний комісар ООН з прав людини закликала призупинити закони

22.01.14 13:12 0 890
Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллай закликає українську владу призупинити виконання так званих «диктаторських законів».

Про це ідеться у заяві Піллай, поширеній на сайті верховного комісара ООН, пише «Українська правда».

«Я закликаю владу призупинити застосування законів, щоб дати час для ретельного аналізу їх змісту, який має повністю відповідати міжнародним стандартам в сфері прав людини, зокрема, зобов’язань України за відповідними договорами, які вона ратифікувала», – сказала Піллай.

«Я особливо стурбована можливістю, що ці закони повинні обмежити право на свободу вираження думок і свободу зборів, право на інформацію, право громадянського суспільства вільно працювати. Закони також мають потенціал, щоб привести до безкарності за порушення прав людини», – додала Піллай.

Вона звернула увагу на тому, що неурядові організації тепер втратять статус неприбутковості та будуть реєструватися як «іноземні агенти».

«Такі положення спровокують відкат у сфері прав людини для народу України, задушать полеміку в державі та поставить під загрозу демократичні завоювання останніх двох десятиліть», – сказала Піллай.

Верховний комісар звернулася «до всіх сторін вступити в конструктивний діалог, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості».

Піллей також закликала всі сторони проявляти стриманість, підкресливши, що право на свободу мирних зборів є фундаментальним правом людини.

«Я закликаю лідерів опозиції чітко дистанціюватися від тих своїх прихильників, які вдаються до насильства», – сказала вона.

«Повністю визнаючи законний обов’язок держави для захисту від насильства, я звертаюся до правоохоронних органів, щоб вони виконувати свої обов’язки в повній відповідності з відповідними міжнародними нормами в галузі прав людини».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківські ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: за добу ...

КОМЕНТАРІ