30 січня львів’яни зустрічатимуть китайський Новий рік

30 січня львів’яни зустрічатимуть китайський Новий рік

22.01.14 16:19 0 823
У Львові відзначать Новий рік за Східним календарем. Вже третій рік поспіль у місті пройде ІІІ Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік в Україні».

Про це 21 січня передає прес-служба Львівської міськради.

Цьогоріч фестиваль триватиме з 30 січня до 2 лютого та охопить усе місто. Новий рік львів’яни та гості міста зустрічатимуть у четвер, 30 січня, о 18:00, коли у Китаї настає дванадцята година ночі. В перший день фестивалю у центрі Львова, на площі Ринок, на відвідувачів чекає традиційна видовищна хода «живих» вогняних драконів, унікальне лазерне шоу, танцювальний флеш-моб, концерт відомого китайського співака Чжоу Шена «Світові хіти» (живий звук), незабутня дитяча анімація на ковзанці, частування святковим печивом та багато інших цікавинок.

Щодня протягом фестивалю для гостей свята готують масу яскравих вражень та насичених забав: майстер-класи з традиційного китайського кунг-фу, вуличні кінопокази, концерти, різноманітні конкурси та призи, розважальна програма для дітей від відомих героїв китайської мультиплікації та битви ді-джеїв на площі Ринок, а у клубах, ресторанах та кав’ярнях відбуватимуться китайські новорічні вечірки.

У п’ятницю, 31 січня, гості фестивалю «Китайський Новий рік в Україні» матимуть унікальну можливість подивитися на площі Ринок онлайн-трансляцію концерту Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», що відбуватиметься у Львівській філармонії.

Кульмінацією Міжнародного фестивалю «Китайський Новий рік в Україні» стане грандіозний гала-концерт у неділю, 2 лютого, за участю чоловічого вокального ансамблю «La VIVo», який завершиться фантастичним феєрверком.

Цьогорічною родзинкою буде велика світлова інсталяція у вигляді Коня – символу 2014 року за Східним календарем. Скульптуру з ілюмінацією встановлять на площі Ринок, де усі охочі зможуть із нею сфотографуватися.

Під час фестивалю працюватиме ярмарок із презентацією страв китайської кухні. Відвідувачі матимуть нагоду скуштувати традиційні новорічні пельмені, шашлики та інші смаколики від китайських шеф-кухарів.

ІІІ Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік в Україні» відбудеться за підтримки Посольства Китайської Народної Республіки. Ініціатором заходу є Міжнародна громадська організація «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва».

Минулого року фестиваль відвідали понад 30 тис гостей, серед яких, окрім львів’ян, були гості з інших міст України та з-за кордону.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львова ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ