В Івано-Франківській області фахівець штабної роботи

В Івано-Франківській області фахівець штабної роботи

22.01.14 12:16 0 1129
Близько четвертої години ранку в Калуші на пульт Державної служби охорони надійшов сигнал про спрацювання тривожної кнопки в одному з магазинів, який знаходиться під охороною. За лічені хвилини на місце події прибули працівники групи затримання і побачили невідомого, який вилізав через розбите вікно крамниці.

Запримітивши людей у формі, чолов’яга кинувся навтьоки, але працівники міліції наздогнали і затримали його. Виявилося, що зловмисник вирішив зробити своїй половинці подарунок «за рахунок закладу». Він пожбурив у вікно каменюку, а коли величезне скло розсипалося на друзки, заліз у приміщення і прихопив жіночі блузку, джинси, футболку, сукню. Саме з цим крамом «джентльмен» і потрапив до рук наряду ДСО. «Галантного кавалера» передали працівникам слідчо-оперативної групи Калуського МВ УМВС для проведення слідчих заходів та притягнення до кримінальної відповідальності.

Подібних прикладів начальник організаційно-аналітичного відділу УДСО при УМВС в області підполковник міліції Володимир Садовой може навести чимало, адже працює на цій посаді вже сім років, а наряди групи затримання виїжджають на спрацювання сигналізації більше сотні разів на добу. Начальник УДСО полковник міліції Олександр Скорняков характеризує свого підлеглого як компетентного, відповідального працівника.

А в юності Володимир не планував пов’язувати своє життя з міліцією. Після закінчення восьмирічки у Монастириську, що на Тернопільщині, хлопець вступив до Богуславського педагогічного училища. Там неабияк захоплювався легкою атлетикою, футболом, грав за команду свого навчального закладу на першість району. Отримавши диплом вчителя початкових класів, устиг дві чверті попрацювати за спеціальністю. Потім молодого педагога призвали в армію, де він був командиром відділення, заступником командира взводу.

Після демобілізації у 1995 році юнак вирішив працювати в Державній службі охорони. Пройшов атестацію, отримав звання молодшого лейтенанта міліції і призначення в роту міліції відділу ДСО при Подільському районному управлінні ГУМВС у Києві. Там вже через півроку обійняв посаду заступника командира роти по роботі з особовим складом, а через якийсь час – помічника начальника відділу.

У червні 1999 року Володимир Садовой перевівся в управління Державної служби охорони при УМВС України в Івано-Франківській області – кадровиком.

– Хотів бути ближче до дому, до батьків, – пояснює таке своє рішення мій співрозмовник. – Адже перспектива прожити все життя в гуртожитку не вельми приваблива.

Так і їздив щодня після роботи до батьків у рідний Монастириськ. Через три роки одружився і тоді ж влаштувався на роботу в Прикарпатську філію Національної академії внутрішніх справ України. Інспектор, старший інспектор, начальник відділення комплектування відділу кадрового забезпечення – такими були сходинки його кар’єрної драбини у вищому навчальному закладі.

У 2006 році вже досвідченому на той час працівникові запропонували посаду начальника штабу УДСО при УМВС України в Івано-Франківській області. Нині штаб перейменовано в організаційно-аналітичний відділ, але характер роботи не змінився.

– Наш відділ аналізує роботу підрозділу, підбиває його результати, проводить оперативні наради, веде статистику, звітність, – роз’яснює мій співрозмовник. – Якщо коротко, то все це штабна робота. Станом на під цілодобовою охороною нашої служби перебувають 6105 об’єктів, у тому числі 2833 приміщення з особистим майном громадян.

У червні 2012 року Володимир Садовой у складі зведеного загону прикарпатської міліції брав участь у забезпеченні охорони громадського порядку під час проведення у Львові матчів чемпіонату Європи з футболу. Як заступник командира загону, підполковник міліції організовував чергування півтори сотні працівників міліції громадської безпеки на території обслуговування Франківського райвідділу внутрішніх справ. За той час, коли наші земляки несли службу, кількість злочинів і правопорушень у громадських місцях цього мікрорайону міста Лева зменшилася на сімдесят відсотків. За успішну роботу під час Євро-2012 Володимира Садового було заохочено правами начальника Департаменту ДСО МВС України.

У відомчому дитячому садку «Веселка» працює вихователькою дружина Володимира Петровича – Оксана. Вони разом здобували вищу педагогічну освіту у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Там і познайомилися. Нині виховують двох донечок – десятирічну Вікторію та восьмирічну Олександру і дуже люблять подорожувати.

Другу вищу освіту – за спеціальністю «правознавство» – Володимир Садовой здобув порівняно недавно: у 2009 році закінчив Київський національний університет внутрішніх справ.

Торік до Дня міліції Володимира Петровича було занесено на Дошку пошани обласного управління міліції. А ще він нагороджений медаллю «За сумлінну службу» трьох ступенів, відзнаками МВС України «Почесний знак МВС України», «За відзнаку в службі» двох ступенів. Загалом у підполковника двадцять років вислуги, та зараховувати себе до потенційних пенсіонерів він не поспішає.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ