У Львівській області в Золочівському районі в цьому році відкриють ще один дитячий будинок сімейного типу

У Львівській області в Золочівському районі в цьому році відкриють ще один дитячий будинок сімейного типу

22.01.14 12:23 0 852
Дитячий будинок сімейного типу у м. Золочів відвідав голова Львівської ОДА Олег Сало. Він подарував дітям-вихованцям книжки, фрукти, солодощі, а також техніку для побутових потреб.

Цей ДБСТ у Золочеві створено шість років тому. У ньому виховується 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Їхній вік від 3 до 13 років.

Як зазначила сестра Мартина, яка є мамою-вихователькою в цьому будинку: «Буває дуже складно, але це дуже велика радість виховувати дитину, дарувати їй любов та тепло і бачити в дитині позитивні зрушення, коли вона усміхається, коли вона стає добрішою».

Оглянувши умови, в яких проживають вихованці цього ДБСТ Олег Сало підсумував: «Кожна дитина-сирота чи дитина позбавлена батьківського піклування має жити в умовах максимально наближених до сімейних, родинних. Вся Європа вже відмовилась від будинків-інтернатів. Цим шляхом йдемо і ми. Є державна програма, багато планів є й на цей рік. Зокрема, в Золочівському районі заплановано відкрити ще один дитячий будинок сімейного типу», – повідомив керівник області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ