Спеціалісти Львівського центру екстреної медичної допомоги провели із рятувальниками практичну підготовку з питань надання домедичної допомоги

Спеціалісти Львівського центру екстреної медичної допомоги провели із рятувальниками практичну підготовку з питань надання домедичної допомоги

22.01.14 17:41 0 849
На базі загону технічної служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області відбувся одноденний практичний виїзний тренінг щодо надання домедичної допомоги. Проводили навчання представники навчально-тренувального відділу КЗ ЛОР «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Гера Л. П. та Григоренко А. Д.

Тренінг проходив з метою засвоєння рятувальниками розширених практичних прийомів із надання домедичної допомоги при зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця, значних кровотечах, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях та гострих отруєннях.

Необхідність проведення таких практичних курсів полягає в одержанні фахівцями Державної служби з надзвичайних ситуацій теоретичних знань та практичних навичок надання домедичної допомоги дорослим і дітям в екстремальних ситуаціях, що виникають внаслідок аварій та катастроф. При цьому, рятувальники повинні бути психологічно підготовленими до надання такої допомоги.

Під час навчань слухачі мали змогу освоїти штучну вентиляцію легень, серцево-легеневу реанімацію, техніку зупинки кровотеч, перев’язку ран та іммобілізацію пошкоджених кінцівок, а також отримати кваліфіковані рекомендації від фахівців медицини катастроф. Результатом налагодженої співпраці – є проведення таких навчань планово, що дасть змогу навчити якомога більшу кількість рятувальників у найоптимальніші терміни.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ