У Львівській області водій карети швидкої допомоги врятував життя двом школярам, які потрапили під лід

У Львівській області водій карети швидкої допомоги врятував життя двом школярам, які потрапили під лід

22.01.14 16:38 0 879
18 січня о 14:30 у м. Бібрка Перемишлянського району на території колишнього молокозаводу у водоймищі опинились двоє однокласників, 2005 року народження. Дітлахи вирішили провести весело час, катаючись на льоду. Але недосвідчені школярі не врахували той факт, що на температура навколишнього середовища є не достатньою для утворення міцного льодового покриву. Діти у забаві забралися аж на середину озера. Раптом під одним з хлопців лід тріснув і хлопчина опинився у воді. Другий, намагаючись йому допомогти, теж попав у полон водяної стихії.

Відчайдушний дитячий лемент з водойми почула сусідка, яка одразу покликала на допомогу свого зятя. Володимир Паранько вже понад 20 років працює водієм карети швидкої допомоги Бібрської районної лікарні. Знаючи людське горе не з слів, чоловік одразу викликав рятувальників, а сам, не гаючи часу самотужки кинувся рятувати дітей.

У гаражі герой знайшов довгу мотузку та автомобільну камеру. Зв’язавши їх між собою, чоловік побіг на крик хлопців. Володимир забіг до пояса у воду, оцінив свої сили та чимдуж кинув мотузку із камерою хлопцям. Діти вхопилися за рятувальне коло своїми замерзлими від крижаної води руками. Чоловік по черзі витягнув переляканих школярів на берег. Якраз у цей момент на підмогу приїхали рятувальники. Спільними зусиллями хлопців переодягнули у теплий та сухий одяг, надали долікарську медичну допомогу, та з діагнозом загальне переохолодження доставили в Бібрську районна лікарню.

Після огляду медиками, дітей відпустили додому.

Батьки горе-школярів від щирого серця дякували їх рятівнику. Він ж у свою чергу скромно відповів, що кожна людина на його місці поступила таким же ж чином.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині про ...

КОМЕНТАРІ