У Рівненській області кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід – тримання під вартою, зменшилася

У Рівненській області кількість осіб, до яких застосовано запобіжний захід – тримання під вартою, зменшилася

22.01.14 14:19 0 918
Органи прокуратури Рівненської області спрямовують зусилля на посилення нагляду за додержанням конституційних прав громадян в установах попереднього ув’язнення, виконання покарань та спеціальних установах органів внутрішніх справ.

Зокрема, торік за наслідками прокурорських перевірок внесено керівникам цих установ близько сотні документів прокурорського реагування, за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 104 службових осіб.

Вжиті заходи сприяли суттєвому покращанню матеріально-побутових умов та медико-санітарного забезпечення у місцях тримання осіб.

Також, спостерігається зменшення в області кількості осіб, поміщених у кімнати для затриманих і доставлених (на 89%), ізолятори тимчасового тримання (на 30%), установи виконання покарань (на 10%).

Унаслідок гуманізації кримінального судочинства застосування судами такого запобіжного заходу, як тримання під вартою, стало винятковим заходом забезпечення кримінального провадження. Кількість осіб, до яких застосовано вищевказаний запобіжний захід, зменшилася на 45%.

Натомість на практиці активно обираються інші види запобіжних заходів, такі як особисте зобов’язання, домашній арешт, застава та особиста порука.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Тернопільщина День ...

КОМЕНТАРІ