Тернопілля: в області створять робочі групи, які перевірятимуть продукцію на споживчих ринках

Тернопілля: в області створять робочі групи, які перевірятимуть продукцію на споживчих ринках

22.01.14 15:04 0 852
Нараду з керівниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації та контролюючих служб області з питань виконання розпорядження голови ОДА «Про підвищення якості та безпечності продукції (товарів, робіт, послуг)» та стану споживчого ринку області провів заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько .

Інспекція з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області перевірила 679 суб`єктів підприємницької діяльності усіх форм власності в Тернополі та районах області, на 367 підприємствах або 54% від перевірених, встановлені порушення прав споживачів, торговельного обслуговування населення.

Постановами головних державних санітарних лікарів районів та міста в закладах торгівлі та громадського харчування заборонено до реалізації 20,0 тонн недоброякісних продуктів харчування на загальну суму 136,3 тисяч гривень.

На нараді обговорили питання реалізації на споживчому ринку Тернопілля продукції, яка не відповідає вимогам стандартів. Василь Гецько роботу контролюючих служб на споживчому ринку області визнав недостатньою і наголосив на необхідності обміну інформацією між контролюючими службами.

Протягом 2013 року на 52 підприємствах перевірено якість хліба та хлібобулочних виробів. Порушення виявлено на 39, в тому числі через відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар – на 31, через строк придатності яких минув – на трьох. Перевірено якість 1,0 тонн хліба та хлібобулочних виробів, забраковано та знято з продажу 0,8 тонн (81%).

Перевірено на якість:

- 0,7 тонн кондитерських виробів, забраковано і знято з продажу 60%;

- 0,9 тонн м’ясопродуктів, забраковано і знято з реалізації 74%;

- 0,7 тонн риботоварів, забраковано і знято з реалізації 98%.

Заступник голови Василь Гецько за підсумками наради доручив керівникам контролюючих служб посилити контроль за реалізацією та якістю продукції, яка продається в роздрібних мережах та на ринках, зобов’язав виводити з тіні товарів місцевих виробників та наголосив на необхідності відпрацювання окремих ринків продукції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ