У 2014 році ПАТ «Чернівцігаз» спрямує 4 мільйони гривень на забезпечення соціальних гарантій своїм працівникам

У 2014 році ПАТ «Чернівцігаз» спрямує 4 мільйони гривень на забезпечення соціальних гарантій своїм працівникам

23.01.14 14:36 0 944
Між працівниками та правлінням ПАТ «Чернівцігаз» укладено новий Колективний договір. Він діятиме впродовж 2014-2019 років. Порівняно з попередньою колективною угодою, новий Договір забезпечить значно вищий рівень соціальних гарантій, доплат та надбавок працівникам підприємства.

Вперше Колективний договір, що прийнятий, діятиме протягом п’яти років. Розуміння перспектив розвитку і стратегічне бачення, дозволили компанії запропонувати своїм працівникам довгострокові соціальні гарантії. Соціальні зобов’язання, які у відповідності до нового Колективного договору бере на себе компанія, лише в цьому році становитимуть близько 4 мільйонів гривень.

«Кошти, передбачені на забезпечення соціальних виплат та надбавок, згідно нової колективної угоди, – пояснює голова правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда, – значно більші ніж ті, видатки, які ми мали до цього. З одного боку, підвищення розміру соцпвиплат стало можливим через покращення фінансового становища підприємства протягом 2 останніх років. З іншого, ми пішли на цей крок заради встановлення взаємовигідної форми соціального партнерства, яка дозволяє стимулювати наших людей та підвищити, таким чином, продуктивність праці».

Серед основних положень нового Колективного договору суттєве зростання розміру соціальних виплат. За окремими статтями величина матеріальної допомоги працівникам підприємства зросла на 50%. Основними видами соціальної допомоги, що гарантуються Договором, є виплати на лікування та оздоровлення, матеріальна підтримка при одруженні та народженні дитини, виплати при виході на пенсію, а також матеріальна допомога працівнику при втраті члена родини або родині, у випадку смерті працівника.

Нова угода забезпечує збільшення розміру основних доплат та надбавок, зокрема 50% доплати до окладу за суміщення професій або розширення зони обслуговування, 25% – за високу професійну майстерність, ненормований робочий день або роз’їзний характер роботи.

Важливим нововведенням стало запровадження надбавки за роботи, які вимагають підвищеної концентрації та відповідальності, а також 40% доплата за роботи, які проводяться в нічний час. «Мінімум 8 разів на місяць я маю нічне чергування, – пояснює слюсар аварійно-диспетчерської служби Андрій Комісаров, – а це третина моїх робочих змін. Звичайно ця доплата є для мене дуже суттєвою».

Колективний договір регулює відносини між адміністрацією та працівниками ПАТ «Чернівцігаз» з виробничих, трудових та соціально-економічних питань. До сфери регулювання угоди відноситься формування та використання фонду оплати праці, встановлення доплат і надбавок, забезпечення соціальних гарантій та охорони праці, а також низка інших важливих питань. Інтереси працівників підприємства представляє Профспілкова організація, що об’єднує 1320 членів та діє на основі власного статуту.

Довідково:

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,58 тис. км. газопроводів. Щорічно підприємство транспортує близько 550 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є майже 224 тисячі сімей Чернівецької області та 4 тисячі підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1500 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону. Протягом 2013 року воно перерахувало до бюджетів різних рівнів 34,9 млн. грн.

ПАТ «Чернівцігаз»

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьке підприємство ...
Наступна новина: На Хмельниччині колегія ...

КОМЕНТАРІ