Більше ста волинян уже відзвітувалися про доходи

Більше ста волинян уже відзвітувалися про доходи

23.01.14 14:07 0 955
З початку року податкові інспекції органів Міндоходів на Волині уже відвідало більше ста волинян з тим, щоб виконати конституційний обов’язок – подати декларацію про доходи, отримані у 2013 році, - інформує управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів у Волинській області.

Не зволікати з поданням декларації радять фахівці Міндоходів усім громадянам, котрі згідно чинного законодавства зобов’язані подати декларацію про доходи. А тим, хто надає перевагу електронному формату спілкування, Міндоходів пропонує активніше користуватися спеціальним сервісом «Декларування online».

«На єдиному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України працює спеціальний банер «Декларування online». За допомогою ключа електронного цифрового підпису можна заповнити і подати декларацію за посередництвом мережі Інтернет у будь-який зручний час,» - запевнив перший заступник начальника У Міндоходів у Волинській області Андрій Тимейчук.

За словами посадовця, максимальне використання електронних сервісів та технологій в процесі обслуговування платників податків – серед пріоритетних напрямків Стратегічного плану розвитку Міністерства доходів і зборів України на 2013 -2018 роки. «Тому ми сподіваємося, що цього року більшість волинян-декларантів скористаються можливістю подати декларацію в електронному форматі. Адже такий спосіб звітування вперше випробувано минулого року. Усі минулорічні «електронні» декларації своєчасно опрацьовані нашими фахівцями, а декларанти не мали підстав хвилюватися щодо конфіденційності наданої інформації та достовірності отриманих нами даних», - підкреслив перший заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області.

Разом з тим, як зазначив Андрій Тимейчук, усім бажаючим подати «паперову» декларацію створені комфортні умови у Центрах обслуговування платників. Там кожен декларант зможе отримати кваліфіковану допомогу в заповнені і поданні декларації про доходи.

Нагадаємо, що обов'язок подання декларації про майновий стан і доходи закон передбачає для тих громадян, котрі у 2013 році отримували доходи, з яких не сплачувався податок на доходи фізичних осіб. Окрім того, подати декларацію повинні і ті, хто отримав доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкового агента. Обов'язковому декларуванню підлягають іноземні доходи, - акцентують увагу в ГУ Міндоходів Волині.

Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податку на доходи фізичних осіб норм Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями). Згідно з цим Кодексом громадяни зобов’язані подати та/або мають право подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за наслідками звітного податкового року для отримання податкової знижки та повернення частини сплаченого ними із заробітної плати податку.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ