В Луцьку депутати працюють у комісіях

В Луцьку депутати працюють у комісіях

23.01.14 16:08 0 1034
Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Участь у її роботі взяли депутати Олег Чернецький, Іван Корчук, Андрій Буй та Олександр Пиза.

На розгляд членів комісії було внесено шість питань.

Так, обранці громади підтримали запропонований управлінням фінансів та бюджету міської ради проект рішення «Про надання права на отримання позик». Начальник вищезазначеного структурного підрозділу Лілія Єлова поінформувала присутність про необхідність прийняття цього документа. За її словами, запозичення будуть здійснюватися у державному казначействі та спрямовуватися на фінансування захищених статей.

На шньому засіданні начальник управління Державної казначейської служби України у м. Луцьку Анатолій Марчук поінформував членів комісії про діяльність очолюваної ним структури щодо казначейського обслуговування коштів міського бюджету за 2013 рік. Він повідомив, що нині в управлінні обслуговуються 35 розпорядників коштів та 57 одержувачів коштів бюджету міста Луцька. За його словами, доходи загального фонду міського бюджету за 2013 рік складають 743 653,3 тис. грн.

Також Анатолій Марчук повідомив, що у 2013 році бюджету м. Луцька надано 26 короткотермінових позик на покриття тимчасових касових розривів на суму 312 380 тис. грн. Заборголваність за наданими позиками відсутня.

Крім того, у минулому році місто отримало й 6 середньострокових позик на загальну суму 33 107,8 тис. грн і заборгованість за цим показником на нинішній час становить 69 722,4 тис. грн.

Запитання до доповідача виникли у Олега Чернецького та Олександра Пизи. Отримавши відповідь на поставленні запитання, члени комісії вирішили взяти інформацію Анатолія Марчука до уваги.

Під час засідання комісії також розглянуто питання про внесення змін до рішення міської ради від 17.12.2010 №2/8 «Про затвердження Комплексної міської програми соціального захисту населення на 2011 - 2015 роки». Перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр, яка була доповідачем з цього питання, розповіла присутнім про суть змін, які пропонується внести до чинної програми. За її словами, пропонується збільшити розмір щомісячних стипендій та допомог зі 100 до 300 гривень для наступних категорій громадян: учасники бойових дій, яким виповнилося 90 і більше років; ветеранам ОУН-УПА; сім’ям загиблих воїнів в Афганістані. Також, у зв’язку із відзначенням у 2014-2015 роках 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та Перемоги у Великій Вітчизняній війні у 1941-1945 роках, пропонується передбачити додаткові заходи щодо вшанування та відзначення визволителів України, ветеранів партизанського руху, учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні у 1941-1945 роках матеріальною допомогою з міського бюджету.

Члени комісії підтримали запропонований проект рішення.

Крім того, розглянуто питання «Про поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька», «Про поповнення статутного фонду комунального підприємства «Центр туристичної інформації та послуг», «Про ліквідацію державного коммунального підприємства «Фольклорія – творчий центр».

також на своє засідання зібралися члени постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови Анатолій Пархом’юк та Аскольд Пекарський.

На засіданні розглянуто питання про передачу нежитлового приміщення на вул. Кривий Вал, 13, ліквідацію державного комунального підприємства «Фольклорія - творчий центр», надання територіальній громаді міста Луцька в особі Луцької міської ради (комунальний заклад «Палац культури міста Луцька») та підприємцю Грибенюк А.І. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування палацу культури та закладу громадського харчування-кафе на вул. Богдана Хмельницького, 1б та інші.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Новограді-Волинському ...
Наступна новина: У Львівській області пять ...

КОМЕНТАРІ