Три ужгородські школи приймали гостей-міліціонерів

Три ужгородські школи приймали гостей-міліціонерів

23.01.14 15:56 0 1131
В гості до вихованців Ужгородського економічного ліцею, Лінгвістичної гімназії ім.Т.Шевченка та Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 днями завітали гості у міліцейській формі.

З вихованцями навчальних закладів зустрілися працівники Державтоінспекції та сектору кримінальної служби у справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції.

Старший інспектор ВДАІ капітан міліції Станіслав Попович нагадав дітям основні правила безпечної поведінки на дорогах, застеріг дітлахів ніколи їх не порушувати. Оскільки недотримання цих правил загрожує життю та здоров’ю як дітей, так і інших учасників руху.

Лейтенант Едвард Волинець, оперуповноважений служби у справах дітей, звернув увагу школярів на негативні наслідки вчинення протиправних та протизаконних діянь учнями, навів статистику про скоєння злочинів неповнолітніми, а також розповів дітям про шкідливий вплив на молодий організм паління, вживання алкоголю та наркотиків.

Поступово повчальна бесіда переросла у дискусію. Школярі ставили міліціонерам різні запитання. Їх цікавило, як убезпечити себе від злочинних посягань, яка відповідальність настає за перехід дороги у невстановлених місцях тощо. На ці та багато інших запитань правоохоронці надали вичерпні відповіді. Окрім того, учні ділилася власним досвідом та наводили приклади зі свого життя щодо дотримання ними та їхніми батьками основних правил поведінки на дорогах.

На завершення цікавої бесіди, проведеної в теплій атмосфорі та у взаємній повазі, всі учні, а їх було близько чотирьох сотень, подякували міліціонерам. Правоохоронці ж висловили сподівання, що отримані дітьми знання вбережуть їх життя та здоров’я від нещасних випадків на дорогах, утримають їх від скоєння злочинів та ін.

Проведення подібних профілактичних заходів дає змогу виховати ще з дитинства розуміння необхідності дотримання Правил дорожнього руху у юних пішоходів, сформувати навики безпечної поведінки на дорозі.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ