У прес-центрі «Закарпаття» нагородили переможців фотоконкурсу

У прес-центрі «Закарпаття» нагородили переможців фотоконкурсу

23.01.14 08:41 0 1023
Вчора у прес-центрі «Закарпаття» відбулося нагородження переможців благодійного фотоконкурсу, котрий проводився в Ужгороді за сприянням ГО «Барбос» та колективу «Зеленого Закарпаття».

Автори фотографій, зроблених серцем, отримали призи та солодкі сувеніри

Громадська організація «БАРБОС» та портал «Зелене Закарпаття» 2 місяці тому оголосили благодійну акцію «Фотографії, зроблені серцем», яка має на меті привернути увагу громадськості до безпритульних тварин міста та розповсюдити інформацію про гуманні способи зменшення їхньої кількості. До участі в конкурсі запрошували закарпатців, котрим вдалося впіймати в об’єктив цікаві, веселі та сумні моменти з життя чотирилапих безхатченків. Відтак, героями світлин були здебільшого вуличні собаки, зокрема – Душа міста, відомий ще під кличками Уксус та Театрал, котрого отруїли невідомі у листопаді 2013 року. Кицьки втрапили у спалахи фотокамер лише тричі.

Всього світлин на конкурс принесли 25, а самих конкурсантів було шестеро. Найактивнішою з них виявилась Попадинець Мар’яна – її робіт назбиралося аж 7! Оглянути всі роботи наші читачі мають змогу у групах порталу в соцмережах – Фейсбук та Вконтакті.

У ході конференції-нагородження виявилося, що практично усі спонсори, так чи інакше причетні, до зоозахисної діяльності – хтось допомагає волонтерам «БАРБОСу», хтось самостійно підбирає і лікує вуличних малят.

Колектив редакції дуже вдячний спонсорам, котрі охоче долучилися до такого заходу, а тому ніхто з учасників не залишився без нагороди. Генріх Стратон усім без винятку (!) конкурсантам подарував свої славнозвісні саджанці ківі, котрі можна буде отримати уже навесні. Також селекціонер запросив присутніх на цікаву екскурсію до себе у розсадник.

За результатами голосування призи глядацьких симпатій отримали:

1. Ващук Ірина;

2. Балан Світлана;

3. Ломака Юлія;

Дівчата вирішили обмінятися подарунками, котрі попередньо були закріплені за певним місцем, тому Ірина забрала додому глиняного хенд-мейд кота від ГО «БАРБОС», Юлія буде гуляти містом із сумкою ручної роботи, а Світлана сертифікат на покупку у магазині «ЗооСвіт» віддала Попадинець Мар’яні.

А ось журі, до складу якого входили відомий ужгородський фотограф Сергій Гудак, спонсори заходу та голова «БАРБОСу» Ірина Азізян, вибрали такі призові світлини:

1. Балан Світлана забере сертифікат на покупку чудесних водних мешканців у акваріумному салоні «Немо»;

2. Залевська Анна з рук майстрів сервісного центру «Notebook center» отримала «добро» на ремонт та діагностику свого комп’ютера;

3. Семенюк Марія нагороджена сертифікатом на покупки у Інтернет-магазині з продажу акваріумних гідробіонтів «AquaClub1990».

Також усі присутні мали змогу поласувати імбирними пряниками, котрі пекли власноруч волонтери «БАРБОСу».

Та на цьому акція не завершується. Другий її етап такий: усі світлини незабаром будуть презентовані у провулку «Гірчичне зерно» на виставці, логічним завершенням якої стане їх продаж. Кошти із реалізованих фотографій та іншого сувенірного краму волонтери організації передадуть у ветклініку, куди періодично привозять на стерилізацію безпритульних собак та кішок.

«Найчастіше метою наших акцій є розповсюдження інформацію про гуманний спосіб вирішення проблеми безхатченків, – наголошує Ірина Азізян. – До тепер люди думають, що її буде вирішувати влада, іноземні чи місцеві організації, але це самообман. Ні притулок, ні зоозахисники, ні посадовці не допоможуть доти, доки самі люди не зрозуміють – проблема в їхній голові, а не в кількості вуличних тварин. Доки ми не навчимося розуміти, що це – жива істота, що вона потребує уваги, тепла і любові, що її не можна викидати, як поламану іграшку, що не можна вбивати і труїти – ніякі заходи не допоможуть.

Стерилізація – наразі єдиний вихід із ситуації, і кожному під силу відвезти до лікаря та оплатити бодай одну операцію вуличного собаки чи кота, котрий мешкає у Вас у дворі чи підвалі. Повірте, навіть така капля в морі багато значить».

А Ви погоджуєтеся із тим, що краще маленька допомога, аніж велике співчуття?

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: завершився проект ...
Наступна новина: Два міста області зможуть ...

КОМЕНТАРІ