Студентське братство закликає створити у Львові Антирепресійний центр

Студентське братство закликає створити у Львові Антирепресійний центр

23.01.14 14:25 0 976
Для ефективності львівського Євромайдану необхідно змінити форму протесту біля пам’ятника Т. Шевченку та окреслити подальшу участь організації в суспільних процесах. Пріоритетним напрямками діяльності має бути створення штабу захисту від політичних репресій – Антирепресійного центру у Львові, координацію роботи Патріаршої Криївки у Києві та формування всеукраїнської мережі Студентських страйкомів.

Про це повідомило Студентське братство Львівщини на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, організація Антирепресійного центру передбачає налагодження комунікації та координацію дій з аналогічними організаціями та ініціативними групами в інших містах (ЄвромайданSOS, Amnesty International, Help Євромайдан) з метою створення всеукраїнської мережі захисту учасників протестів та забезпечення можливості відстоювати права і свободи громадян України.

«Робота центру полягатиме у наданні юридичної (правозахисної) допомоги постраждалим через «гарячу лінію», консультації правозахисників, друк та розповсюдження інформаційних матеріалів, формування волонтерських груп», – пояснили у братстві.

Координація роботи в Києві буде спрямована на постійне «постачання» людського ресурсу (волонтерів) до Патріаршої Криївки. На базі Студентського братства буде створено мобілізаційний центр для відправлення людей до Києва. Завдання центру – сформувати волонтерську мережу, встановити чіткий графік чергувань, забезпечити потреби волонтерів у Києві.

Організацію постійно діючого Студентського страйкому зможе забезпечити спільна системна діяльність членів МГО Студентське Братство Львівщини та представників вишів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Резніков: ...
Наступна новина: Маркевич: "Хотілося б ...

КОМЕНТАРІ