Дивні передбачення Айзека Азімова на 2014 рік майже справдилися, – ЗМІ

Дивні передбачення Айзека Азімова на 2014 рік майже справдилися, – ЗМІ

23.01.14 08:03 0 1155
Під час Всесвітньої виставки 1964 року в Нью-Йорку американський письменник-фантаст Айзек Азімов спробував уявити, яким буде життя на Землі через 50 років. Багато у чому сучасний світ відповідає його прогнозам.

Про це розповідає Le Figaro.

«Люди продовжать віддалятися від природи для створення більше підходящої їм навколишнього середовища», – писав автор-фантаст у статті для The New York Times 16 серпня 1964 року.

Азімов також передбачив появу смартфонів, плоских екранів, телебачення і кіно у 3D. «Ви зможете бачити і чути людину, якій телефонуєте. Дисплей можна буде використовувати для перегляду документів, фотографій і читання уривків з книг», – обіцяв письменник, додаючи, що «настінні екрани замінять звичайні телевізори».

Ще до створення фотогальванічних елементів він прогнозував появу «великих електростанцій, що живляться сонячною енергією, у пустельних регіонах, таких як Арізона або Казахстан». За останні п’ять років у цих регіонах дійсно почали з’являтися геліоелектростанції.

«До 2014 року на Марс потраплять лише безпілотні космічні апарати, хоча підготовка до експедиції вестиметься», – вважав Азімов.

Однак де у чому письменник помилився: такими виявилися його ідеї підземних будинків, літаючих машин, підводних міст і ядерних батарейок у побутовій техніці.

До того ж Айзек Азімов був надто оптимістичним у своїх прогнозах, зазначає газета. Він очікував, що до 2014 року на землі виникне «суспільство дозвілля», а «найкращим словом у лексиконі людей стане «праця», оскільки головною хворобою XXI століття стане нудьга.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ