В Івано-Франківській області в селищі Солотвино пройшли комплексні профілактичні відпрацювання

В Івано-Франківській області в селищі Солотвино пройшли комплексні профілактичні відпрацювання

23.01.14 10:50 0 905
На Івано-Франківщині з початку цього року виникло більше сотні пожеж, у вогні загинуло 7 мешканців краю.

Як свідчить досвід, найбільш дієвими для запобігання пожеж є так звані „комплексні профілактичні відпрацювання” – заходи, під час яких рейдові групи у складі працівників Управління ДСНС в області, міліції, соціального захисту, представників органів місцевого самоврядування, фахівців газового господарства, РЕМу здійснюють планові перевірки протипожежного стану житлових будинків та господарських споруд населених пунктів, роз’яснюють людям, яку небезпеку таїть у собі вогонь, навчають громадян правил безпеки життєдіяльності.

20 січня такі комплексні профілактичні відпрацювання пройшли в смт.Солотвино Богородчанського району. Перед початком в приміщенні селищної ради було проведено навчальний інструктаж, на якому всі уча­с­ники від­працювання були оз­на­йомлені з метою та програмою да­­ного заходу. Як зазначила секретар селищної ради Наталя Тютюнник місцева влада розгляне всі пропозиції та зауваження за результатами проведення відпрацювання і зробить все мо­жливе для того, щоб трагічних випадків траплялося якомога менше.

Під час проведення подвірних обходів насамперед учасники рейдових груп відвідали оселі тих громадян, що на­лежать до так званої «групи ризи­ку» – одиноких перестарілих людей, багатодітних сімей та неблагополучних родин, адже статистика свідчить, що пожежі найчастіше виникають саме в помешканнях цих категорій населення.

Зокрема, під час обходів учасники рейдових груп оглядали помешкання та звертали увагу жителів осель на дотримання правил пожежної безпеки в побуті при користуванні пічним опаленням, електро- та газовими приладами. Також фахівці служб проводили серед населення роз’яснювальну роботу з питань безпеки життєдіяльності та вручали людям тематичні листі­в­ки застережуючого характеру. Під час відвідин помешкань багатодітних родин працівники Управління ДСНС в області застерігали батьків не залишати без нагляду дітей, пояснювати їм небезпеку, яку таїть у собі вогонь.

Як з’ясувалося в ході проведеного комплексного профілактичного відпрацювання, протипожежний стан житлового сектору населеного пункту загалом перебуває в належному стані. Вла­сники помешкань дбають про справність опа­лю­ва­льних приладів, стан електрогосподарства, цим самим гарантуючи безпеку не тільки собі, а й сво­їм рідним.

У ході проведення комплексних профілактичних відпрацювань учасники рейдових груп поспілкувалися і з мешканцями селища на вулицях, нагадали людям правила безпечної поведінки в побуті, особливо в зимовий пожежонебезпечний період, вручили тематичні листівки застережуючого характеру.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна відзначає День ...

КОМЕНТАРІ