В Івано-Франківській області посилено відповідальність за керування транспортним засобом особою, яка не має на це право

В Івано-Франківській області посилено відповідальність за керування транспортним засобом особою, яка не має на це право

23.01.14 13:14 0 965
Начальник Управління Державної автомобільної інспекції в Івано-Франківській області підполковник міліції Ярослав Ковальчук зустрівся із представниками засобів масових інформацій для того, щоб через ЗМІ розповісти водіям про внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також у черговий раз застерегти: за складних погодних умов будьте особливо обережні та уважні на дорозі.

Із сьогоднішнього дня, 22 січня 2014 року, набрав чинності закон щодо посилення адміністративної відповідальності за правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху, передбаченого ч.2 та ч.3 ст. 126 КУпАП України, закріплено Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян».

За керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передачу керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, громадянам доведеться сплатити штраф у розмірі від 850 до 1700 грн. з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника або без такого. Також керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, тягне за собою накладення штрафу від 850 до 2550 грн. з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника або без такого.

Відповідно до ст. 221 КУпАП України розгляд справ про зазначені адміністративні правопорушення перебуває в компетенції судів.

Через засоби масової інформації начальник УДАІ в області Ярослав Ковальчук звернувся до водіїв Прикарпаття, наголосивши на тому, що враховуючи складні погодні умови, потрібно бути особливо уважними та обережними за кермом транспортного засобу. А також порадив уникати різких гальмувань, збільшити дистанцію між автомобілями та боковий інтервал, адже саме ці чинники, як свідчить практика, в таких погодних умовах можуть призвести до дорожньо-транспортних пригод.

Працівники Державної автомобільної інспекції розробили листівки з порадами водіям, як керувати транспортним засобом за складних погодних умов, що будуть роздаватись інспекторами ДАІ під час патрулювання автодоріг.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Брюсселі та М'юнхені ...

КОМЕНТАРІ