Володимир Резніков: "Фотофіксація надійно захищає водія, який не порушує ПДР"

Володимир Резніков: "Фотофіксація надійно захищає водія, який не порушує ПДР"

23.01.14 14:24 0 998
Завдяки запровадженню автоматичної фото- відеофіксації порушень Правил дорожнього руху, у місцях концентрації ДТП та на аварійно небезпечних ділянках з’явиться дієвий, антикорупційний, стримуючий фактор, що дозволить значно покращити безпеку на дорогах.

Незабаром в Україні почне діяти автоматична фото- та відеофіксація порушень ПДР. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» вступить в дію у лютому.

Так, в автоматичному режимі передбачена фіксація таких порушень ПДР, як перевищення обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки і стоянки, а також встановленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил руху через залізничні переїзди.

Щороку в Україні в ДТП гинуть більше чотирьох тисяч людей. Одним з дієвих способів знизити аварійність є запровадження автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР. Світовим досвідом доведено, що фіксування порушень у такий спосіб дозволяє значно підвищити дисципліну на дорогах.

Автоматична фото, відеофіксація порушень Правил дорожнього руху вже давно діє й успішно себе зарекомендувала у Франції, Німеччині, Великобританії, Італії, Австрії, Швейцарії, Нідерландах, Китаї та інших країнах світу.

Заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Резніков зазначає, що фото-, відеофіксація порушень ПДР вкрай необхідна Україні. Запровадження такої системи дозволить зробити великий крок до зниження аварійності на дорогах і значно підвищити рівень дисципліни серед водіїв.

– За статистикою практично кожні дві години в ДТП гине одна людина. Тому розміркувати на тему: переходити до фотофіксації чи не переходити – вже цинічно. Фотофіксація надійно захищає водія, який не порушує вимог Правил дорожнього руху та забезпечує невідворотність покарання для тих, хто зазвичай звик зловживати своїм статусом. Перехід на автоматизовану систему фотофіксації порушень ПДР і максимальне усунення людського фактора на дорозі повинно стати державною стратегією, – наголосив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України.

Прес-служба

Департаменту ДАІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПАТ «Закарпатгаз» ...
Наступна новина: Студентське братство ...

КОМЕНТАРІ