Львівські міліціонери затримали посадовця під час отримання більше 100 тис. грн. хабара

Львівські міліціонери затримали посадовця під час отримання більше 100 тис. грн. хабара

23.01.14 13:34 0 1453
Посадовець однієї з місцевих рад Львівщини отримав від приватного підприємця гроші за вирішення питань у сфері підприємництва та обіцянку посприяти у вирішенні земельних питань.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області під процесуальним наглядом та спільно з обласною прокуратурою викрили керуючого справами виконкому міської ради одного з міст на Львівщині у отриманні неправомірної вигоди.

49–річний посадовець органу місцевого самоврядування на робочому місці отримав 106 тисяч гривень від приватного підприємця. Кошти були передані за вирішення питання щодо визнання за підприємцем права власності на 5 торгівельних павільйонів, розташованих на місцевому ринку. Крім того держслужбовець пообіцяв посприяти у вирішенні місцевою радою питання про передачу підприємцю земельних ділянок, на яких розташовані ці павільйони.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: «Соборна Україна – свята та ...

КОМЕНТАРІ