У Львівській області ціни на соціальні сорти хліба піднімати не будуть

У Львівській області ціни на соціальні сорти хліба піднімати не будуть

23.01.14 09:44 0 950
У зв’язку з повідомленням ПАТ «Концерн Хлібпром» щодо намірів підняття з 3 січня 2014 року цін на масові сорти хліба, департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації звернувся до керівництва підприємства з пропозицією опрацювати питання відтермінування підняття цін.

З цього приводу в облдержадміністрації 21 січня, під керівництвом заступника голови Львівської ОДА Мирослава Богіри відбулась робоча нарада з представниками ПАТ «Концерн Хлібпром».

В результаті переговорів, сторони дійшли домовленості не піднімати ціни на соціальні сорти хліба у випадку отримання борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду та здійснення його переробки на ТзОВ «Явір-млин».

Варто відзначити, що ПАТ «Концерн Хлібпром» продовжує реалізацію програми з постачання хліба простої рецептури у найбільш відвідувані торгові точки міста й області за доступними цінами. Відповідно до цієї програми виробник виготовляє щомісяця 320 тонн соціального хліба, що з запасом покриває потребу сімей з низьким заробітком у цьому продукті у Львівській області.

«Концерн Хлібпром» також забезпечує доступність цього продукту по області через всі можливі канали продажів – фірмові кіоски, найбільші супермаркети, магазини (загальна кількість точок продажу – 153, яких у 2014 році підприємство планує збільшити ще на 100 одиниць). На дверях цих закладів при можливості розміщено спеціальні плакати про те, що тут можна придбати соціальний хліб. Різниця в ціні на соціальний продукт в порівнянні зі звичайним хлібом складає в середньому 1 грн. за буханку.

Заступник голови ОДА Мирослав Богіра з метою підтримання ініціативи підприємства щодо розширення точок продажу соціальних сортів хліба запропонував розробити проект доручення стосовно надання районними державними адміністраціями підтримки у реалізації зазначеного проекту. Це дозволить розширити доступ більш широких верств населення до Програми реалізації соціальних сортів хліба.

Довідка:

З метою стабілізації цінової ситуації на ринку хліба, у 2013 році, продовжуючи досвід попередніх років, для здешевлення виробництва хліба, що користується найвищим споживчим попитом у населення області, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Аграрним фондом України вжили заходів щодо розширення програми надання хлібопекарським підприємствам борошна, виробленого із зерна державного інтервенційного фонду, відпускна ціна якого є нижчою від середньоринкової.

У 2013 році ПАТ «Концерн Хлібпром» отримало 2719,95 тонн борошна. Відповідно до доручення першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України на регіон встановлено місячний обсяг поставки борошна пшеничного – 1500 тонн, борошна житнього – 4 тонни.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ