На Львівщині правоохоронці припинили діяльність розгалуженої мережі псевдо фінансових установ

На Львівщині правоохоронці припинили діяльність розгалуженої мережі псевдо фінансових установ

23.01.14 14:13 0 973
Організація, до складу якої входив ряд суб’єктів підприємницької діяльності, укладала з громадянами угоди про надання послуг, спрямованих на отримання кредитів. Насправді ж ніяких кредитів громадяни не отримували, а лише сплачували кошти у якості гарантійних внесків. Ці кошти осідали у кишенях шахраїв.

Злочинну схему, організовану 35-річним львів’янином, викрили працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно зі слідчим управлінням Головного управління МВС України у Львівській області.

У схемі було задіяно ряд суб’єктів підприємницької діяльності, назви яких були співзвучними з назвами офіційно діючих кредитних установ. У орендованих офісах працювали спеціально проінструктовані менеджери, котрі укладали з громадянами угоди, ніби-то спрямовані на отримання кредитів.

З метою ввести клієнта в оману, тексти цих угод друкувались дрібним шрифтом і їх зміст був незрозумілим для пересічного громадянина. У результаті жодних кредитів клієнти не отримували, а лише сплачували власні кошти під виглядом сплати гарантійних внесків для отримання кредитів.

Як результат діяльності цих підприємств, оперативники задокументували залучення коштів громадян на суму понад три мільйони гривень. У результаті проведених санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено печатки та штампи суб’єктів господарювання, договори (угоди), первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, а також розписки, інструкції, комп’ютери та інше електронне обладнання, що використовувались для здійснення злочинної діяльності.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Організатора псевдо фінансових установ затримано за підозрою у скоєнні злочину у порядку ст.208 КПК України.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше ста волинян уже ...
Наступна новина: США звинуватили владу ...

КОМЕНТАРІ