Львівський музей-меморіал Грушевського просить про присвоєння йому статусу «національний»

Львівський музей-меморіал Грушевського просить про присвоєння йому статусу «національний»

23.01.14 17:35 0 1075
Голова Львівської ОДА Олег Сало 22 січня, відвідав Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові. Він оглянув експозицію музею, зокрема й виставку, присвячену Дню Соборності та Свободи України. Ця виставка презентує унікальні експонати з фондів музею, серед яких газетні публікації про події в Україні майже сторічної давнини, наприклад, матеріали, надруковані в українських часописах «Діло» і «Свобода», які розповідають про проголошення Української Народної Республіки. Також на виставці експонуються оригінальні поштівки.

« на Личаківському цвинтарі ми вшанували пам’ять Євгена Петрушевича. Також у День Соборності і Свободи України, відзначення якого започатковано Президентом України у 2011 році, ми не могли оминути постать Грушевського, прийшли до музею- меморіалу. Саме ці особистості зробили все для того, аби об’єднати ЗУНР та УНР. Єдність вкрай необхідна нам зараз, аби досягнути злагоди й порозуміння», – сказав голова Львівської ОДА Олег Сало.

Водночас директор музею–меморіалу Марія Магунь попросила в очільника Львівщини посприяти в присвоєнні музею статусу «національний». Мовляв, «давно піднімається це питання і давно музей заслуговує».

Довідка:

Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові засновано у 1997р. За рік установа отримала статус самостійного державного музею. Музей розташований у віллі, де впродовж 1902 –1914 років разом із родиною мешкав історик, вчений–дослідник, державний діяч і політик, голова Української Центральної Ради, перший Президент Української Народної Республіки Михайло Грушевський. У шести експозиційних залах показано життя і діяльність вченого, але особливий акцент на «львівському періоді». Музейний фонд налічує 24 тис. експонатів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Australian Open. Другу ...

КОМЕНТАРІ