У Львівській області у Стрию оголошено вирок серійному квартирному злодію

У Львівській області у Стрию оголошено вирок серійному квартирному злодію

23.01.14 15:55 0 1033
Нещодавно 19-річний мешканець Стрия, який обвинувачувався у скоєні низки квартирних крадіжок та шахрайств, вислухав вирок суду. За рішенням «Феміди» в місцях позбавлення волі він проведе наступні чотири роки.

Улітку минулого року в Стрийський міський відділ міліції стали надходити заяви про крадіжки від мешканців одного з мікрорайонів міста. Зокрема, 15-річна дівчина повідомила про те, що хтось проник у будинок через відчинене вікно та викрав ноутбук. Через декілька днів із заявами про крадіжки мобільних телефонів звернулись ще дві місцеві мешканки, а 61-річний чоловік заявив про зникнення зварювального апарату та двох електричних дриль з гаража, двері якого були незамкнені.

Правоохоронці, аналізуючи інформацію, отриману від потерпілих, висунули версію, що крадій – місцевий мешканець і проживає у тому ж мікрорайоні. І як виявилось, не помилилися. Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили та затримали зловмисника.

Злодієм виявився 19-річний парубок, який ніде не працював, проживав у тому ж районі міста, у якому обкрадав квартири та вже двічі побував на лаві підсудних за вчинення шахрайства. На початку 2013 року за рішенням суду його було звільнено від відбування покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк. Однак, можливість потрапити за грати не стала пересторогою для зловмисника.

Під час досудового слідства правоохоронці довели його причетність до скоєння дванадцяти кримінальних правопорушень, з яких 2 шахрайства, решта – крадіжки з квартир. З помешкань стриян він викрадав все, що попадало під руку: мобільні телефони, гроші, ювелірні прикраси, інструменти. Кошти, отримані від продажу викрадених речей, зловмисник витрачав на власні потреби. А в одній з квартир йому вдалось поцупити 18 тисяч гривень. Тож деякий час хлопець за чужий кошт жив «на широку ногу», допоки гроші не закінчилися.

У судовій залі крадій свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю. За вчинення злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно) та частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло ) Кримінального кодексу України його засуджено до трьох років шести місяців позбавлення волі. До цього покарання суд приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком та призначив остаточне покарання - чотири роки позбавлення волі.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Три ужгородські школи ...

КОМЕНТАРІ