США звинуватили владу України, екстремістів і «тітушок» у напруженості і попередили про нові санкції

США звинуватили владу України, екстремістів і «тітушок» у напруженості і попередили про нові санкції

23.01.14 14:14 0 1041
Державний департамент США різко засудив зростання насильства в Києві, що призвело до загибелі демонстрантів, і закликав усі сторони протистояння негайно розрядити становище й утриматися від насильства. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому Держдепартамент наголосив: «Зростання напруженості в Україні є прямим наслідком нездатності чи небажання влади України піти на справжній діалог і ухвалення антидемократичних законів 16 січня».

Водночас, мовиться в заяві речниці Держдепартаменту Мері Гарф, «агресивні дії членів правоесктремістського угруповання «Правий сектор» неприйнятні, вони розпалюють ситуацію на вулицях і підривають зусилля мирних учасників протестів».

«Ми так само засуджуємо і насильство з боку неофіційних угруповань, відомих як “titushki”», – мовиться в заяві.

Окремо США засудили цілеспрямовані напади на журналістів і мирних учасників протестів та їхні затримання. «Рух Майдану визначається духом ненасильства, і ми твердо підтримуємо його», – заявив Держдепартамент.

У заяві також закликано владу України «вжити заходів, що були б кращі для поступу України, включно зі скасуванням антидемократичних законів і започаткуванням національного діалогу з політичною опозицією».

При цьому заступник прес-секретаря Державного департаменту США Мері Гарф нагадала, що Сполучені Штати вже скасували візи кількох людей в Україні, причетних до насильства (йдеться наразі про події листопада і грудня минулого року).

«США продовжать розглядати додаткові кроки у відповідь на використання насильства будь-якою зі сторін», – наголосила вона.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ