Представники Тернопільської та Хмельницької областей провели акцію «Збруч – ріка єднання!»

Представники Тернопільської та Хмельницької областей провели акцію «Збруч – ріка єднання!»

23.01.14 09:49 0 1537
На території Тернопільської та Хмельницької областей 22 січня відбулася уже традиційна акція «Збруч – ріка єднання!». На мості через річку Збруч зустрілися представники громади, духовенства та влади двох сусідніх областей.

Від імені голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна учасників ходи привітав його заступник Петро Гоч.

"На річці, яка колись роз'єднувала державу, зустрілися представники західної та центральної України, а саме Хмельницької та Тернопільської областей, щоб показати, що у нас одна Батьківщина і жодні політичні чи інші події, які відбуваються зараз, не роз'єднають народ, - каже Петро Гоч. - Люди, які прийшли на міст єднання, віддали шану тим, хто боровся за єдність та демократію. шньою ходою ми ще раз довели, що ми єдині, ми сильні і ми велика українська держава, яка процвітатиме і якою гордитиметься кожен її мешканець".

Звернувся до учасників єднання і перший заступник голови Хмельницької ОДА Вадим Гаврішко.

"95 років тому збулася мрія українців, коли поєдналися дві частини України - УНР та ЗУНР. Вперше люди обійнялися на мостах Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської та інших областей. Тоді Західноукраїнській

Народній Республіці не судилося проіснувати тривалий час, але у 1939 році відбулося друге воз'єднання і наші здобутки ми відстоюємо до сьогодішноього дня, крок за кроком. Наше завдання - зберегти цю цілісність, зберегти суверенність та єдність нашої європейської держави", - підсумував Вадим Гаврішко.

Учасники урочистої ходи закликали усіх пам’ятати сторінки історії нашої держави та єднати свої зусилля задля побудови заможної та процвітаючої України.

Продовжилися урочистості з нагоди ЗУНР у Волочиську.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жалоба: Українців ...

КОМЕНТАРІ