Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець висловлює жаль з приводу загибелі громадян України та співчуття їх рідним і закликає владу припинити кровопролиття!

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець висловлює жаль з приводу загибелі громадян України та співчуття їх рідним і закликає владу припинити кровопролиття!

23.01.14 11:54 0 1002
Внаслідок протистояння на вулиці Грушевського в Києві вже загинули люди. Вважаю неприпустимим використання зброї проти мітингувальників.

Незабаром ми вшановуватимемо загиблих героїв Крут. Трагічний символізм викристалізовується . Під час урочистого перепоховання на Аскольдовій могилі 18 загиблих під Крутами бійців Студентського куреня, яких вдалося знайти на полі бою та ідентифікувати, відбулася знакова подія. У ті хвилини, коли провозили домовини студентів перед Центральною Радою, де протягом року кувалась українська державність, з фронтону її будинку здерли російського орла як ганебний знак російської влади над Україною, символ неволі та рабства. Як сказав тоді Михайло Грушевський: «Видно, можливість його здерти не давалась даремно, видно, вона не могла пройти без жертв, її треба було купити кров’ю. І кров пролили ці молоді герої». І нині жертвою, щоб позбутись теперішніх спроб повернути нас до російської тиранії, стала кров молодих патріотів. Адже загиблий від куль юнак на питання, чому приїхав на Майдан, відповідав: “Це моє майбутнє теж. Мені жити у цій країні”.

Невже на 23 році незалежності України за її суверенність необхідно платити життям молодих людей?! Закликаю владу припинити злочинну війну із власним народом та без жодних передумов сісти за стіл переговорів – поки не пізно припинити кровопролиття та скасувати «драконівські закони»! Нехай сьогоднішній день – День Соборності України стане початком припинення насильства і повернення у мирне русло!

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Чернівці: У приміщенні ...

КОМЕНТАРІ