«Ми постаємо як єдина політична нація, сформована українством і збагачена всіма людьми, які живуть в Україні, - росіянами, кримськими татарами, поляками, болгарами, євреями, угорцями, ромами – всіма людьми, які хочуть добра Україні»

«Ми постаємо як єдина політична нація, сформована українством і збагачена всіма людьми, які живуть в Україні, - росіянами, кримськими татарами, поляками, болгарами, євреями, угорцями, ромами – всіма людьми, які хочуть добра Україні»

27.01.14 19:21 0 806
Цього тижня Волинь відвідали театральні митці із Луганщини. На запрошення волинських майстрів сцени до Луцька приїхали директор Луганського академічного обласного українського музично-драматичного тетру Михайло Кошовий, народний артист України Олександр Морозов та провідна артистка Луганського академічного обласного українського музично-драматичного театру Ольга Мірошникова.

У супроводі художнього керівника Волинського облмуздрамтеатру Петра Ластівки вони зустрілись із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком.

Петро Ластівка повідомив, що луганські артисти приїхали до Луцька, аби взяти участь у святковому концерті з нагоди Дня Соборності та Свободи України. «Ми хотіли зробити благо для України, як митці. Ми поєднали дві прикордонні області та міста Луганськ і Луцьк. Актори приїхали спеціально, аби виступити на концерті, а наші актори Олена Ластівка і Дмитро Мельничук з такою ж місією виступили в Луганську. Митці були завжди разом, тому що їх об’єднує серце, думка і любов до України. І ця любов ніколи не знищиться, тому що ми все життя топчимо сцену, щоб Україна була єдиною. І ми намагалися це зробити та показати під час концерту», - зауважив Петро Ластівка.

Олександр Морозов зізнався, що на Волині вперше, однак гостинність лучан склала враження, що ніби вдома. Він дуже хотів виступити перед волинянами. Тепер обмірковує, коли випаде наступна нагода.

«Актори єднають весь світ, де б не жили: в Америці, в Канаді, в Аргентині чи в Україні. Ми - люди, які говорять душею у жестах. Це те, для чого ми живемо», - сказав народний артист України.

Голова облдержадміністрації подякував за вітальну адресу та наголосив, що волиняни та луганчани мають багато спільного: «Ми говоримо однією мовою, маємо однакові мрії – про велику соборну Україну. Ми повинні берегти Україну для себе та для нащадків. Україна єдина і ми в ній - єдині».

Олександр Морозов під час спілкування з Борисом Клімчуком передав вітальну листівку голів Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка та облради Валерія Голенка адресовану волинянам з нагоди Дня Соборності та Свободи України.

Подаємо текст мовою оригіналу:

«Проголошення на Софіївському майдані Києва 22 січня 1919 року вікопомних слів: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України» стало однією з найважливіших подій у багатовіковій історії українського народу, силою, яка привела нас до Незалежності у 1991 році.

День Злуки об’єднує всю Україну – Київ і Львів, Севастополь і Ужгород, Донецьк і Полтаву, Луганськ і Луцьк, сотні міст, мільйони людей – усі українські землі та береги.

У нас багато спільного – в наших жилах тече волелюбна козацька кров, наші землі славні своєю багатовіковою історією, звитяжною працею землеробів та шахтарів.

Історичною програмою, що єднає нас, як і за часи Великого Кобзаря, залишаються національна честь і гідність, палкий патріотизм, державницькі прагнення, віра у свій народ, у його світле прийдешнє та сподівання на власні сили.

Глибоко переконані, що попри всі виклики і ми достойно складемо іспит на державну зрілість, а Євромайдан не стане антиподом Софіївського, а лише загартує нас.

Це наш досвід, наші уроки і наші спільні історичні екзамени. Через майдани, політичні суперечки та відвертий діалог ми йдемо шляхом порозуміння та національної консолідації.

Ми постаємо як єдина політична нація, сформована українством і збагачена всіма людьми, які живуть в Україні, - росіянами, кримськими татарами, поляками, болгарами, євреями, угорцями, ромами – всіма людьми, які хочуть добра Україні.

Тож працюймо разом для світлого майбутнього нашої рідної України!

Ми разом. Ми – великий Український народ.

Від щирого серця зичимо всім жителям Волинської області добра і злагоди, здоров’я, наснаги та щастя, успіхів у праці, невичерпної енергії».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ