Луцьким школярам презентували підручник, за яким вивчатимуть основи податкових знань

Луцьким школярам презентували підручник, за яким вивчатимуть основи податкових знань

27.01.14 16:32 0 884
Як правильно збирати податки і навіщо вони потрібні тепер навчають у школах. Міністерство доходів і зборів України спільно з Міністерством освіти і науки запроваджують у загальноосвітніх школах курс основ податкових знань. Не стала виключенням і Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 , в якій заступник начальника Луцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Волинській області Андрій Ткачук презентував учням спеціально розроблений підручник для дев'ятих класів.

Посадовець запевнив старшокласників у тому, що вивчення даного спецкурсу матиме позитивний вплив на їхнє майбутнє, оскільки вони дізнаються про історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні від Київської Русі до сьогодення, ознайомляться з видами податків і зборів, навчаться правильності їх обчислення та сплати.

«Метою цього проекту є виховання майбутніх сумлінних платників податків, які будуть законослухняними громадянами своєї держави та повноцінними членами європейської спільноти. У всіх розвинутих країнах громадяни знають закони, обов’язки та права, затверджені Конституцією, розуміють необхідність запровадження податків та добровільної їх сплати. Ми намагаємось досягти цього й в Україні. Тому необхідно починати вже з підростаючого покоління», - наголосив Андрій Михайлович.

Курс основ податкових знань для старшокласників у школах України вводять поступово. Відповідний підручник для дев'ятикласників, примірники якого отримали й учні школи №3, є першим кроком до цього. Школярі мали б легко осилити новий і справді корисний предмет, вважає вчитель школи Ірина Василівна Лавринюк, адже викладання основ податкових знань старшокласникам йтиме поруч із вивченням дисциплін, що стосуються економіки та правознавства.

Підручник «Основи податкових знань», який презентували учням, - покликаний допомогти педагогам у вихованні свідомих і, головне, грамотних платників податків. Саме на це розраховують у Міністерстві доходів і зборів та у Міністерстві науки і освіти України, запроваджуючи відповідний курс для школярів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородський студент ...
Наступна новина: Тернопілля: «Оскільки ...

КОМЕНТАРІ