В Житомирській області посилено соціальний захист ветеранів війни

В Житомирській області посилено соціальний захист ветеранів війни

27.01.14 15:59 0 753
Згідно з Указом Президента України «Про заходи у зв\'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» пріоритетним завданням органів влади всіх рівнів є підвищення рівня соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни.

На виконання даного Указу Кабінетом Міністрів України затверджено Порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів.

Визначення та задоволення соціально-побутових потреб та потреб у медичній допомозі ветеранів здійснюватиметься шляхом:

- проведення обстеження соціально-побутових умов проживання ветеранів;

- визначення та проведення аналізу індивідуальних потреб ветеранів, зокрема стосовно стану здоров’я, забезпечення пільгами;

- розроблення та виконання плану заходів щодо задоволення потреб ветеранів.

Суб’єктами, які забезпечують визначення потреб ветеранів в області, є обласна держадміністрація; структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, міських, районних у містах держадміністрацій, виконавчих комітетів відповідних рад; територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Визначатимуться індивідуальні потреби ветеранів війни за допомогою форми, яка встановлена Міністерством соціальної політики України і має назву «Соціальний паспорт ветерана».

У «паспорті» буде міститися інформація щодо соціально-побутових умов проживання ветерана, стану його здоров’я, потреби в обслуговуванні, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги тощо.

Отриману інформацію буде проаналізовано з метою врахування індивідуальних потреб ветеранів війни та покращення їх медичного і соціального обслуговування.

Крім того, це також дозволить державі та органам місцевої влади більш точно прорахувати всі необхідні витрати на соціальне та медичне забезпечення ветеранів і закласти їх у державні та місцеві бюджети.

Довідково:

За станом на 1 січня 2014 року в області проживає 53,6 тис. ветеранів війни та осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», в тому числі майже 45 тис. ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За фактом захоплення ...

КОМЕНТАРІ