Студент зі Львівщини розповів про те, як його у нелюдський спосіб жорстоко катували "беркутівці"

Студент зі Львівщини розповів про те, як його у нелюдський спосіб жорстоко катували "беркутівці"

27.01.14 10:24 0 1091
23 січня 2014 року відбувся брифінг народного депутата України від ВО "Свобода" Ірини Сех та студента із Червонограда Михайла Ниcкогуза, якого без жодного приводу на вулиці Грушевського у Києві 20 січня затримали працівники "Беркута" і жорстоко побили.

Як розповіла Ірина Сех, після затримання Михайла, який є неповнолітнім, бійці спецпідрозділу "Беркут" катували його та жорстоко знущалися з нього.

"Ми дивом дізналися, що Михайла затримано. Одразу надали йому юридичну допомогу. Хлопця затримали після жорстоких, нелюдських катувань. Він перебував під наглядом міліції у лікарні 60 годин. Учора в Солом'янському районному суді відбулося засідання. Обвинувачення вимагало на час слідства утримувати його в СІЗО два місяці, бо йому інкримінують "масові заворушення". Ба більше, усі обвинувачення Михайла будуються на рапорті однієї людини – керівника харківського "Беркута" майора Василенка. Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці прокуратура вимагала через те, що, мовляв, Михайло може чинити перешкоди слідству. Та захисники відстояли те, що немає жодних доказів участі Михайла у подіях на Грушевського. Він просто перебував там та вів відеозапис подій. У результаті суд вирішив залишити Михайла під домашнім арештом. Зараз ми боїмося за його життя, бо те, що він розповів про звірства так званих правоохоронців, не може просто вкластися в голову. Тому вже зараз транспортуватимемо його до Львова для подальшого лікування із проведенням медичної експертизи. Захисники Михайла разом із його батьком готують заяву до прокуратури про вчинення злочину працівниками "Беркута", – повідомила Ірина Сех.

Михайло Нискогуз розповів, що 20 січня близько 19:00 він фільмував події біля колонади стадіону "Динамо". У якийсь момент "Беркут" пішов у наступ і всіх почали бити. Під час цього нападу, за словами постраждалого, окрім нього, "беркутівці" затягли на свою територію ще й журналіста та іншу людину.

"Беркутівці" затягли мене за свої барикади, де утворили живий коридор близько із сорока осіб і провели мене через нього. У цей час били кийками, щитами, руками, ногами, плювали на мене та насміхалися. Коли я пройшов коридор – їхній керманич змусив мене повністю роздягтися – далі усе тіло залили перцевим газом. Коли ж я почав корчитися від болю – вони всі насміхалися. Та цим все не закінчилося, хтось із них витягнув ніж та порізав мені сідницю. Також у той час, коли мене били, змушували співати державний славень. Коли вели в автозак, мені заламали руки так, що одна зламалася. Після того кинули в автозак та чотири години не хотіли викликати швидку.

У автозаці нас було троє. Керманич "Беркута" зайшов і почав стукати до кожного у відділення і питати, чи у нас цілі зуби. Один із нас сказав, що так, після чого він відкрив камеру та вибив йому зуби.

Коли все ж приїхала швидка, мене намагалися забрати до дитячої лікарні через те, що я неповнолітній, проте той же керівник "Беркута" наполягав, що я ніякий неповнолітній і це не правда, тому треба доправляти до лікарні, де є палата-камера. Він ще й додавав, що мене мало били! Вдячний лікарям, що забрали мене звідти", – розповів Михайло Нискогуз.

У результаті нелюдських знущань Михайло отримав струс головного мозку, перелом ліктя, переломи пальців рук та ніг, колоту рану сідниці, забої лоба, забої у тім'яній частині голови та низку побоїв по всьому тілу.

Більше подробиць на відео: http://youtu.be/Le5BXl9GRZs та http://youtu.be/5b_lNpcXeRU

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Ірина Сех: "На сесії ...

КОМЕНТАРІ