Очільники "Свободи" Тернопілля на столичному Майдані висловили киянам підтримку від мешканців краю

Очільники "Свободи" Тернопілля на столичному Майдані висловили киянам підтримку від мешканців краю

27.01.14 13:04 0 900
23 січня 2014 року на центральному Майдані у Києві виступили народний депутат України від ВО "Свобода" Олексій Кайда та міський голова Тернополя свободівець Сергій Надал. Націоналісті заявили про цілковиту підтримку київського Майдану з боку мешканців Тернополя. Окрім того, свободівці наголосили, що українці мають унікальну силу духу, чого немає в найближчих сусідів української держави.

Олексій Кайда наголосив на спроможності справжніх українців щоразу повставати, коли ситуація того вимагає. "Українська нація не схожа на російську чи білоруську! Коли силою розганяють тисячу українців, то сходяться десятки тисяч; коли розганяють десятки тисяч – повстають мільйони. Силовики було спробували розібрати наші барикади, то ми збудували вдвічі більші. Режим перейшов рубікон – і ось наша нація прокинулася. Ми довго спали, але кров наших величних предків змусила нас повстати", – повідомив народний депутат.

У приклад свободівець поставив вояків УПА, яким також казали, що вони не зможуть перемогти дві імперії, що потрібно складати зброю та здаватися, але вони воювали. "Тоді повстанці, як ви зараз, покинули своїх близьких, полишили свої помешкання та рушили проливали кров за українську землю для того, щоби виросли усі ми. Вони здогадувалися, що не переможуть, проте вірили, що буде українська держава, і тому йшли на жертви. Режим хоче нас перемогти, але в нього це не вдасться. Бо ми не хохли, раби чи бидло, як вони думають", – зазначив Олексій Кайда.

Своєю чергою, очільник Тернополя Сергій Надал поінформував громаду про активність тернопільців у боротьбі за ідеали Майдану.

"Тисячі тернопільців щодня у Києві беруть участь у протестах. Не менше їх збирається на Майдані в Тернополі, аби допомогти грошима, одягом, ліками та підтримати духовно своїх побратимів у столиці. І цього разу ми так само привезли на Майдан одяг та різноманітні медичні засоби", – повідомив киянам Сергій Надал.

Свободівський міський голова оголосив новину про перейменування однієї з площ міста на честь цих революційних подій: " на сесії Тернопільської міської ради ухвалено рішення про перейменування однієї з центральних площ міста у площу Героїв Євромайдану. Це зроблено в пам'ять про тих людей, які були учасниками Майдану, та тих, хто загинув чи постраждав у цій революції. Тернопільці разом із вами, тож спільно ми обов'язково переможемо!"

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ