У Тернополі створено Штаб громадської безпеки

У Тернополі створено Штаб громадської безпеки

27.01.14 13:07 0 703
Міського голови Сергій Надал оголосив про створення Штабу громадської безпеки Тернополя. Основне завдання штабу постійне інформування мешканців про суспільно-політичну ситуацію в Тернополі та Україні, забезпечення громадської безпеки, своєчасне реагування на будь які події надзвичайного характеру.

Сергій Надал зауважив, що громадський протест, який відбувається в Україні упродовж останніх місяців перейшов уже останню межу: «Пролилася кров, щодня відбувається ескалація насильства. До міського голови, депутатів Тернопільської міської ради і загалом нашого місцевого самоврядування щодня звертаються тернополяни з тривогою і надією, щоб нормалізувати ситуацію в місті. Тому звертаюся із заявою до голови і депутатів облради стосовно подій, які відбулися учора – громада Тернополя увійшла в приміщення обласної державної адміністрації. як ніколи потрібна швидка реакція, тому я прошу терміново скликати позачергову сесію Тернопільської обласної ради і прийняти рішення про створення обласного виконавчого комітету, стабілізувавши та взявши під свій постійний контроль стан справ в області».

Для того, щоб унеможливити будь-яку дестабілізацію чи надзвичайну в умовах зими ситуацію, було прийняте рішення про створення Штабу громадської безпеки Тернополя.

«До його складу увійде міський голова, керівництво міської міліції (за згодою). Завдання цього штабу – постійно інформувати жителів Тернополя про суспільно-політичне становище і стан подій, які відбуваються у місті та загалом в Україні; забезпечення громадського порядку; своєчасне реагування на будь-які ситуації надзвичайного характеру. Інформація про все, що відбувається, постійно надходитиме на службу 15-80, яка терміново сповіщатиме про це депутатів міської ради і координаційний штаб. Окрім цього я поставив завдання кожному депутатові, який координуватиме роботу на своєму окрузі», – повідомив Сергій Віталійович.

Також очільник громади міста поінформував журналістів про те, що віднині в Тернополі діє громадське об’єднання «Охорона громадського правопорядку»: «Це є легітимний орган, який має право на такий вид діяльності. У зв’язку з тим, що міліція себе дискримінувала в очах громадськості, всі депутати міськради, їхні помічники, активісти, громадські діячі, а також «відставники» силових структур, які нині проживають у нашому місті (колишні офіцери ЗСУ та інших військових формувань, воїни-афганці та учасники інших бойових дій), які виявили бажання підтримати діяльність цього штабу, увійдуть до його складу та забезпечуватимуть охорону громадського правопорядку. Усі, хто цим займатиметься носитимуть відповідні пов’язки з надписом «Охорона громадського порядку».

Тернопільська міська рада закликає правоохоронців підтримати громадський порядок і не вчиняти антинародних дій. «Ми закликаємо міліцію працювати разом з нами, але якщо вони відмовляться виконувати свої функції, то цю роботу повинна взяти на себе «Охорона громадського правопорядку». Користуючись нагодою, також звертаюся до керівників прокуратури та міліції – не допустити жодних силових дій проти населення, скасувати, якщо були кримінальні провадження, пов’язані із доступом людей до приміщення облдержадміністрації та не нагнітати конфлікт і не посилювати ескалації у Тернополі», – зазначив міський голова.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільники ...
Наступна новина: Мітинг в Ужгороді перейшов ...

КОМЕНТАРІ