Рятувальники нагадують закарпатцям про правила поведінки під час ожеледиці

Рятувальники нагадують закарпатцям про правила поведінки під час ожеледиці

27.01.14 16:20 0 903
Всі ми любимо грайливу білосніжну зиму, але часом вона таки підставляє нам підніжки та підносить сюрпризи. Всі з нетерпінням чекають сніг, але як тільки він починає танути вдень і підмерзати вночі, перетворюючись вранці на «ковзанку», а на додачу ще й дощ моросить, радість зникає. Дійти від будинку до пункту призначення і не впасти стає нелегким завданням, надто на слизьких дорогах і тротуарах.

У зв’язку із нестійкою погодою Управління ДСНС України у Закарпатській області звертає увагу громадян на дотримання простих рекомендацій, що допоможуть уберегтися від значних неприємностей у період ожеледиці.

Виходячи з дому змайструйте на підошви та каблуки вашого взуття «льодоступи»: прикріпіть шматок поролону, лейкопластиру, ізоляційної стрічки або натріть піском чи наждаковим папером. Кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи та без високих підборів.

Людям похилого віку краще в «слизькі дні» взагалі не виходити з будинку. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або з шипом. Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження також небезпечні для здоров’я.

Якщо ж вихід на вулицю під час ожеледиці все ж неминучий, будьте готові, про всяк випадок, під час перебування на вулиці в такі дні впасти. Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Руки мають бути вільні від речей. Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку падіння, тому виходьте з будинку неквапом. При порушенні рівноваги швидко присядьте – це найбільш реальний шанс втриматися на ногах. У момент падіння стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково переверніться – удар, спрямований на вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні.

Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не лише падіння, але і більш важких травм, особливо переломів.

Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу, автомобіль може виїхати на тротуар. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до трагедії.

Якщо ви все ж таки впали і через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту, побачили, що утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками.

Шановні громадяни! Подбайте про свою небезпеку, виходячи з дому у «слизькі» дні! Виконання цих простих рекомендацій допоможе вам уникнути травм та ушкоджень під час ожеледиці.

Управління ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі начальник ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ