В Житомирській області 1460 людей отримали допомогу у пунктах обігріву 23 січня

В Житомирській області 1460 людей отримали допомогу у пунктах обігріву 23 січня

27.01.14 14:14 0 641
У пунктах обігріву, розгорнутих рятувальниками і органами місцевої влади, протягом доби 23 січня отримали допомогу 1460 людей. Станом на сьогоднішній день, на території регіонів, де спостерігається зниження температури повітря до аномальних значень, функціонує вже 3 677 пунктів обігріву. У них люди можуть зігрітися, а в деяких – отримати теплі речі, зібрані волонтерами. Наприклад, у Полтавській області теплі речі у пункти обігріву передало місцеве Товариство Червоного Хреста.

Допомогу людям також надають соціальні патрулі із рятувальників, медиків, соціальних працівників та волонтерів, яких функціонує вже 908.

У зв‘язку з негодою рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюють у посиленому режимі. У першу чергу вони надають максимальну допомогу населенню: вивільняють автомобілі зі снігових заметів, чергують у пунктах обігріву та патрулях, прибирають повалені дерева, допомагають енергетикам у відновленні електропостачання населених пунктів. Зокрема, в Миколаївській області рятувальники забезпечували освітлення у нічний час місць роботи енергетиків, а також надали три електропідстанції, аби забезпечити нормальне функціонування трьох об’єктів комунального та соціального значення, що знаходяться в Очаківському та Жовтневому районах.

За прогнозами Українського гідрометцентру, зниження температури повітря спостерігатиметься у більшості регіонів до –15-20°С, а на півночі і в центральній частині України –20-25°С.

Нагадаємо, протягом 22 січня рятувальники ДСНС України за допомогою спецтехніки вивільнили зі снігових заметів 49 автомобілів.

Відповідно до затвердженого на початку листопада 2013 року Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду 2013/2014 у постійній готовності перебуває міжвідомче угрупування сил від ДСНС України, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінрегіону загальною чисельністю близько 40 тис. осіб та 11 тис. 750 одиниць основної техніки.

Адреси пунктів обігріву

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ