В Чернівецькій області 1460 людей отримали допомогу у пунктах обігріву 23 січня

В Чернівецькій області 1460 людей отримали допомогу у пунктах обігріву 23 січня

27.01.14 21:15 0 774
У пунктах обігріву, розгорнутих рятувальниками і органами місцевої влади, протягом доби 23 січня отримали допомогу 1460 людей. Станом на сьогоднішній день, на території регіонів, де спостерігається зниження температури повітря до аномальних значень, функціонує вже 3 677 пунктів обігріву. У них люди можуть зігрітися, а в деяких – отримати теплі речі, зібрані волонтерами. Наприклад, у Полтавській області теплі речі у пункти обігріву передало місцеве Товариство Червоного Хреста.

Допомогу людям також надають соціальні патрулі із рятувальників, медиків, соціальних працівників та волонтерів, яких функціонує вже 908.

У зв‘язку з негодою рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюють у посиленому режимі. У першу чергу вони надають максимальну допомогу населенню: вивільняють автомобілі зі снігових заметів, чергують у пунктах обігріву та патрулях, прибирають повалені дерева, допомагають енергетикам у відновленні електропостачання населених пунктів. Зокрема, в Миколаївській області рятувальники забезпечували освітлення у нічний час місць роботи енергетиків, а також надали три електропідстанції, аби забезпечити нормальне функціонування трьох об’єктів комунального та соціального значення, що знаходяться в Очаківському та Жовтневому районах.

За прогнозами Українського гідрометцентру, зниження температури повітря спостерігатиметься у більшості регіонів до –15-20°С, а на півночі і в центральній частині України –20-25°С.

Нагадаємо, протягом 22 січня рятувальники ДСНС України за допомогою спецтехніки вивільнили зі снігових заметів 49 автомобілів.

Відповідно до затвердженого на початку листопада 2013 року Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду 2013/2014 у постійній готовності перебуває міжвідомче угрупування сил від ДСНС України, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінрегіону загальною чисельністю близько 40 тис. осіб та 11 тис. 750 одиниць основної техніки.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ