На Тернопіллі козівчани висунули голові райдержадміністрації низку вимог

На Тернопіллі козівчани висунули голові райдержадміністрації низку вимог

27.01.14 13:36 0 1057
23 січня 2014 року о 12:00 на центральні площі селища Козова відбулося народне віче та попереджувальний страйк. Віче розпочалося з молитви в пам'ять за загиблими юнаками на Майдані у Києві та за Божу поміч для тих учасників протесту, які зараз перебувають у відділках міліції. На вічі виступили о. Василь Баглей, о. Михайло Забанжала, заступник голови районної ради Лазарчук О.В., депутат районної ради Петрицин Т.Й., депутат селищної ради Захарків О.В., голова районної ПП "Удар" Когут Т. Б. Під час виступів, вони закликали учасників віча до єдності, до молитви, а також за можливості їхати до Києва, адже доля українського народу, його майбутнє, вирішується саме там. На вічі до присутніх звернулись також із проханням допомагати людям, які зараз на Майдані – хто чим може: харчами, теплим одягом, коштами.

Важливий для нас, українців, історичний день 22 січня 2014 року – 95-річчя Соборності України, Злуки ЗУНР і УНР, став ще однією кровавою сторінкою й навіки вкарбувався в історії нашої багатостраждальної держави. У протистояннях на вулиці Грушевського у Києві було жорстоко вбито кількох безневинних мирних демонстрантів Майдану.

Спільною молитвою за тих, які загинули від куль, кого травмовано, хто у цей складний час стоїть на Майдані розпочалось віче у районному будинку культури, де зібралися ті, кому небайдужа доля України.

Звертаючись до присутніх, отець Василь Баглей навів приклад, як великий князь Київської Руси вже перед смертю дав мудрий урок своїм дітям. "Він покликав своїх 12-х синів, кожному з яких уділив землі, на яких вони володарювали, взяв сагайдак зі стрілами, дав стрілу кожному і сказав: "Зломи". Їм було легко по одній стрілі зламати. А потім взяв інший сагайдак з купою стріл і знову дав кожному із синів. Зламати їх було неможливо. Тоді він сказав: "Хлопці, як будете купи триматися, у вас буде сильна держава, вас ніхто не зламає. А як будете по одному, то буде так з вами, як з отими стрілами". І певно то урок, який ми не здобули – ні наші предки, ні ми з вами. Бо маємо багато політичних націоналістичних партій, але десь власне брак єдності, егоїзм і честолюбство, брак позитивної цілеспрямованої волі й візії майбутнього довів до того, що є зараз. Тому давайте ці уроки минулого використовувати в своєму житті, поширювати ідею соборності та нації. Бо по одному нас дуже легко здолати. Ми не можемо чекати, поки нам хтось допоможе, як ми самі одні з одними не станемо пліч-о-пліч і не будемо боротися за завтрашній кращий день – для себе і для своїх дітей. Над нами є Бог. А він вірний своєму слову. І попри гучні політичні заяви, попри якісь репліки і риторики, насамперед закликаю вас усіх до молитви", – заявив о. Василь.

" планувався урочистий концерт до Дня Соборності. Але, дивлячись на події, які відбуваються у Києві, де вже за даними ЗМІ загинуло четверо людей, ми ухвалили рішення відмінити концерт в пам'ять про них. На Майдані у Києві й далі тривають протистояння. Понад сорок людей з Козівщини виїхали вчора у Київ на Майдан. Один із них – Степан Андрійчук, під час атаки "Беркута" потрапив у їхні руки і зараз перебуває у відділку під вартою. Тому я звертаюся до вас: "Давайте будемо одним цілим, гуртуймося, їдьмо на Майдан, бо як ми будемо разом – нас не здолати", – закликав усіх заступник голови районної ради Олександр Лазарчук.

Олександр Лазарчук також повідомив, що цього дня голові райдержадміністрації Дмитру Михайлюку від районного Штабу національного спротиву передали звернення, в якому були зазначені відповідні вимоги до нього.

"Одна з них – щоб голова райдержадміністрації відійшов від політичної діяльності, і займався суто господарськими і економічними питаннями району. Вкінці звернення ми зазначили, що у разі невиконання наших вимог, ми як депутати районної ради залишаємо за собою право зібрати позачергове засідання сесії районної ради і висловити йому недовіру як голові райдержадміністрації, який є ставлеником чинної влади", – зауважив Олександр Васильович.

Депутат селищної ради Оксана Захарків, депутати районної ради Ольга Деркач, Тарас Петрицин, Оксана Гунька та інші учасники зібрання – Елеонора Сафонова, Михайло Мартинюк, Зіновій Бабій, Ярослав Олійник закликали усіх до єднання, згуртованості, не бути байдужими, не жити за принципом "Моя хата скраю – я нічого не знаю", а їхати у Київ тим, хто має таку можливість, бо по-одному нас усіх легко здолати і тільки в єднанні наша сила.

Нікого не залишив байдужим і виступ юного, але свідомого, 18-річного козівчанина Дмитра Душі: "Слава Україні! Насамперед звертаюся до своєї мами, до всіх жінок, матерів, які є в залі – не бійтеся відпускати своїх дітей на Майдан – ми переможемо. Зараз все вирішується там – будемо ми жити в незалежній Україні, чи у Малоросії. Звертаюся також до мужчин. Якщо ти чоловік і хочеш бачити гарне майбутнє своєї родини, то цілуй жінку, дітей і їдь на Майдан. Якщо ти студент, то кидай підручники і їдь на Майдан. Якщо ти підприємець і хочеш заробляти на себе, то їдь на Майдан. Все вирішується там. Рабів до раю не пускають, а волю на Майдані здобувають. Я нікого ні до чого не закликаю – робіть висновки самі. Слава Україні! Слава нації!"

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: "Урал" все ще хоче ...

КОМЕНТАРІ